Elevii unui liceu din Capitală studiază „limba viitorului”

de:
08 nov. 2012
2 Afișari
Elevii unui liceu din Capitală studiază

Europenii sunt tot mai atraşi de cultura chineză, după ce, în ultimii ani, China şi-a consolidat neîncetat poziţia de superputere economică mondială. Astfel, numai în ultimul an, numărul studenţilor din Europa care studiază limba chineză s-a dublat. Şi şcolile din România s-au aliniat acestui trend şi au introdus limba chineză în lista de opţionale.

Liceul Hristo Botev din Capitală se numără printre puţinele instituţii de învăţământ unde se predă această limbă străină, scrie Libertatea.ro. La acest liceu, limba chineză este predată de Yi Xuewei, o tânără profesoară din Beijing, care a ajuns la Bucureşti de doar şase săptămâni. Cuvintele din chineză sunt traduse în limba engleză, astfel că, tinerii au posibilitatea să îşi aprofundeze şi cunoştinţele de limba engelză.

Şi liceenii sunt încântaţi că au şansa să înveţe „limba viitorului”, dar recunosc, totodată, că abia acum au înţeles cu adevărat cât de complexă este această limbă. În ciuda gradului ridicat de dificultate, tinerii vor să introducă limba chineză în lista de aptitudini din CV pentru a se integra rapid pe piaţa muncii sau pentru a avea acces la bursele oferite de statul chinez tinerilor români care studiază această limbă.

Cookies