Elevii unei școli din București aprindeau bețișoare parfumate ca să ascundă mirosul de canabis. Copiii au fost introduși într-un program antidrog

30 mart. 2023
223 afișări
Elevii unei școli din București aprindeau bețișoare parfumate ca să ascundă mirosul de canabis. Copiii au fost introduși într-un program antidrog
Elevii unei școli din București aprindeau bețișoare parfumate ca să ascundă mirosul de canabis. Copiii au fost introduși într-un program antidrog. Sursa foto: Pexels

Elevii unei școli din București au fost surprinși cum aprind bețișoare parfumate în clase pentru a ascunde mirosul de canabis, a declarat șefa Agenției Naționale Antidrog. În urma acestui incident, copiii participă la programul Agenției pentru protecție împotriva acestui fenoment care este cât mai des întâlnit.

Copiii trebuie să învețe de la familii despre efectele consumului de droguri

Profesorii ar urma să fie pregătiți de către specialiști pentru a recunoaște și pentru a semnala dacă un copil consumă substanțe psihoactive, conform Digi24.

Șefa Agenției Naționale Antidrog, Ramona Dabija, a declarat că elevilor nu le este frică de profesori, ci de „doamna de la ANA”:

Avem în București o școală unde elevii aprind bețișoare parfumate în clasă pentru că vine doamna de la ANA, nu pentru că intră în clasă profesorul de la școala respectivă. Și miroase a canabis. Avem cazuri în România de copii care consumă și fac abuz de medicamente. Și aici nu vorbim doar de medicamente cu prescripție medicală, gen Xanax, care tot a fost în cazul Medusa, ci vorbim de consum de medicamente care se găsesc în orice casă.

Împreună cu Ministerul Educației și Ministerul Sănătății lucrăm la un ordin comun, o rețea de siguranță. Pe de o parte abordăm profesorii și să îi formăm să își dea seama care sunt semnele – când un copil devine neglijent, nervos, își schimbă comportamentul, sunt anumite semne, iar profesorul poate cere sprijin consilierilor şcolari.

Autoritățile susțin că familiile trebuie să-și informeze copiii cu privire la efectele consumului de droguri. Cu toate acestea, specialiștii susțin că implicarea părinților este una superficială. În cadrul mai multor familii, copiii nu sunt lăsați să consulte un psiholog sau să participe la programele Agenției Antidrog.

Peste 20 de persoane vindeau droguri în liceele din București

Pe data de 20 martie 2023, procurorii DIICOT, alături de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, au efectuat 23 de percheziţii domiciliare în Municipiul București în cazul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc.

În urma acestora, 20 de persoane au fost depistate, acestea comercializând droguri interzise în mai multe licee din București, conform unui comunicat de presă DIICOT. Printre consumatori ar fi fost și elevi:

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2022, membrii grupului au comercializat droguri de mare risc și de risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din București.

S-au descoperit următoarele substanțe interzise:

  • canabis,
  • cocaină,
  • ketamină,
  • comprimate Xanax.

Membrii acestei grupări infracționale organizate au fost conduși la audieri la sediul DIICOT.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies