ȘTIRI

Elevii români, pe locul întâi din Europa la Olimpiada Internațională de Geografie

Medaliile de aur au fost cucerite de Andra-Cosmina Albulescu, care a absolvit în acest an Colegiul Naţional „Costache Negri” din Galaţi, şi de Cosmina-Andreea Manea, absolventă a Colegiului Naţional „I. C. Brătianu” din Piteşti. Ambele tinere au fost laureate cu aur şi la ediţia din 2013.

Medalia de argint i-a revenit Aurei Elena Amironesei, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional din Iaşi, în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia Ancăi Maria Rădulescu, absolventă a Colegiului Naţional „I. C. Brătianu” din Piteşti.

Lotul naţional olimpic prezent la a XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie a continuat seria succeselor din anii precedenţi, cu cele patru medalii obţinute ocupând, în clasamentul pe naţiuni, locul întâi în Europa şi locul trei la nivel mondial, după Singapore şi Australia, arată Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă transmis agenţiei MEDIAFAX.

La Olimpiada Internaţională de Geografie, care s-a desfăşurat în perioada 11-18 august, în oraşul polonez Cracovia, au participat 142 de concurenţi din 36 de ţări.

Lotul olimpic şi profesorii însoţitori revin în ţară marţi, la ora 14.00, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button