Elevii români au cucerit patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică

de:
18 iul. 2014
0 Afișari
Elevii români au cucerit patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică

Multiplu medaliat internaţional, bistriţeanul Rareş Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, şi-a adăugat în palmares încă o medalie de aur, la fel ca la precedentele două ediţii.

Medaliile de argint au fost obţinute deAndrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara (laureat cu argint şi anul trecut) şi de Alexandru Velea, elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca.

„Aş dori să punctez o reuşită majoră a României la această competiţie: Rareş Buhai a devenit românul cu cele mai bune rezultate din toate timpurile, depăşind performanţa realizată anul trecut de Vlad Gavrilă. În Hall of Fame-ul medaliilor obţinute la Olimpiada Internaţională de Informatică, Rareş este depăşit de doar 5 concurenţi”, a declarat profesorul Adrian Panaete, team leader-ul lotului olimpic român şi coordonatorul Comisiei de pregătire şi selecţie a lotului naţional de informatică pentru seniori, se precizează într-un omunicat remis B365.ro.

Vlad Gavrilă, actualmente student la Cambridge, a însoţit echipa României în calitate de deputy leader.

Medalia de bronz a intrat în posesia lui Dan-Mihai Gheorghe, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La ediţia 2014 a Olimpiadei Internaţionale de Informatică au participat 303 concurenţi din 86 de state.

Olimpicii români revin în ţară luni, 21 iulie, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, la ora 13:15.

Cookies