SMART CITY

Elevii români au câştigat patru medalii la Balcaniada de Geografie

Prezentă la prima ediţie a Olimpiadei Balcanice de Geografie, care s-a desfăşurat în perioada 24-30 iunie la Belgrad, echipa României a cucerit în total patru medalii, respectiv trei medalii de aur şi o medalie de argint.

Elevii care au cucerit medaliile la Balcaniada de Geografie sunt: Anca-Maria Rădulescu (Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” din Piteşti), Ionel-Alexandru Petruşcă (Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina) şi Andrei Tudor Suciu (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti) – medalii de aur, respectiv Irina-Andrada Crăciun (Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân” din Constanţa) – medalie de argint. Toţi componenţii echipei României sunt elevi în clasa a XII-a.

La această primă ediţie au participat 28 de competitori din 6 ţări. Fiecare lot a fost alcătuit din 4 elevi şi 2 lideri (profesori coordonatori). În conformitate cu regulamentul Olimpiadei Balcanice, ţara gazdă poate înscrie două echipe în concurs.

Selecţia lotului care a reprezenztat România la Balcaniada de Geografie s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie, desfăşurată în aprilie 2015, la Cluj – Napoca.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button