Elevii din sectorul 6 vor fi monitorizați video nonstop. „Ca să putem interveni rapid în caz de nevoie”, spune Poliția Locală

05 sept. 2022
691 Afișari
Elevii din sectorul 6 vor fi monitorizați video nonstop. „Ca să putem interveni rapid în caz de nevoie”, spune Poliția Locală
Elevii din sectorul 6 vor fi monitorizați video nonstop. „Ca să putem interveni rapid în caz de nevoie”, spune Poliția Locală | Sursă foto: Facebook-Primăria Sectorului 6

A început un nou an școlar, primul de după pandemie în care elevii merg fizic la școală. Pentru a asigura siguranța celor mici, Poliția Locală din Sectorul 6 a anunțat că școlile vor fi monitorizate video 24 din 24, șapte zile pe săptămână.

Elevii din sectorul 6 vor fi monitorizați video nonstop

Poliția Locală a Sectorului 6 se asigură că elevii ajung și pleacă de la școală în siguranță. Pentru realizarea acestui obiectiv 62 din cele 67 de unități de învățământ din sector sunt monitorizate video 24 din 24, șapte zile din șapte.

De asemenea, echipajele Poliției Locale vor patrula în preajma a 14 unități de învățământ preuniversitar. Printre atribuțiile acestora se numără:

  • Dirijarea circulației,
  • Asigurarea ordinii publice.

Celelalte școli și grădinițe sunt arondate spre supravegherea Poliției Române, după cum a informat PS6.

Sperăm să nu fie niciun incident, însă dacă situația o impune, oamenii legii vor putea interveni rapid, a transmis Primăria Sectorului 6.

Sfaturi pentru părinți

Administrația publică a transmis și câteva recomandări pe care părinții ar trebui să le transmită copiilor pentru siguranța lor. Iată care sunt acestea:

  • Cei mici trebuie să circule doar pe trotuar, să nu se joace pe carosabil și să cunoască reguli elementare de circulație.
  • Să nu primească cadouri de la persoane necunoscute. Părinții sunt sfătuiți să verifice proveniența obiectelor pe care cei mici le aduc acasă.
  • Să nu urce în mașinile persoanelor necunoscute.
  • Părinții sunt sfătuiți să cunoască prietenii copiilor și să participe la ședințele cu părinții ce sunt organizate de unitatea de învățământ.
  • Părinții trebuie să comunice zilnici cu cei mici. În cazul în care sunt observate schimbări în sens negativ părinții sunt sfătuiți să ia măsuri rapide și să ceară ajutorul profesorilor, psihologilor sau poliției daca este necesar.
Cookies