Elevii din Sectorul 6, în filme selecţionate la Festivalul de Film de la Cannes 2014. FOTO

de:
23 apr. 2014
0 Afișari
Elevii din Sectorul 6, în filme selecţionate la Festivalul de Film de la Cannes 2014. FOTO

Este a treia oară când Şcoala Micile Vedete va fi prezentă pe covorul roşu al Rivierei Franceze, după succesele din 2011 şi, respectiv, 2012, cu filmele din seria educativă „Aventurile Micilor Vedete”.

Producţia „Aventurile Micilor Vedete în parc”, în care au roluri principale şi copii din Sectorul 6 al Capitalei, participanţi la cursurile şcolii, în cadrul parteneriatului cu Primăria Sectorului 6 şi Şcoala 174 „Constantin Brâncuşi”, tratează tematica protejării mediului înconjurator şi prezintă o poveste parcă ruptă din realitate.
În locul unui parc dintr-un cartier de locuinţe din Bucureşti se aprobă construirea unui mare centru comercial. Întâmplător sau nu, tocmai în acest parc se află singurul loc de joacă pentru copii, iar aceştia decid să nu stea nepăsători, ba din contră, să rezolve situaţia aşa cum ştiu ei mai bine: apelează la Anisia, fetiţa care a fugit de acasă în căutarea aventurii.

Cel de-al doilea film participant anul acesta la prestigiosul Festival de la Cannes este un alt episod din seria de filme pentru copii „Aventurile Micilor Vedete”. Anisia, o fetiţă care a fugit de acasă din dorinţa de a scăpa de sfaturile nesfârşite ale mamei, se reîntoarce la şcoală, unde încearcă să pătrundă neobservată la ore pentru a primi gustarea „cornul si laptele”. Din păcate pentru ea, este reţinută de profesoară şi forţată să rămână la ora de fizică. Nereuşind să se integreze în clasă, unde copiii râd de hainele ei murdare şi de cunoştinţele limitate, Anisia începe să facă propriile experimente cu… magneţi.

Trailerele filmelor pot fi vizionate aici:
http://www.micilevedete.ro/filme/aventurile-micilor-vedete-in-parc-2013/
http://www.micilevedete.ro/filme/micile-vedete-descopera-secretul-magnetilor-2013/

Şcoala „Micile Vedete” este prima şcoală de film şi televiziune pentru copii din România, se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani şi oferă cursuri axate pe trei discipline: tehnică de filmare, interpretare şi dicţie, indispensabile unor viitori profesionişti în film şi televiziune.

„Cursurileau capacitatea de a readuce armonia în evoluţia copiilor. Creativitatea celor mici nu trebuie ignorată, dimpotrivă, potenţialul lor trebuie descoperit cât mai curând şi dezvoltat, prin intermediul educaţiei nonformale. Este esenţial, pentru fiecare dintre noi, să învăţăm să ne descoperim. În acest sens, Şcoala Micilor Vedete facilitează fiecărui copil înscris în acest proiect cunoaşterea de sine, cea mai importantă trăsătură de caracter dintre toate. Este convingerea mea ca Şcoala Micilor Vedete îi face pe copii mai încrezători în forţele proprii, mai curajoşi, mai activi, pro-activi chiar, în societatea globală multimedia în care trăim cu toţii”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu. 

La aproape patru ani de la înfiinţare, Şcoala „Micile Vedete” se mândreşte cu un portofoliu de 17 filme de scurt metraj pentru copii, pe teme educative, cu sute de copii instruiţi şi peste 30 de apariţii ale Micilor Vedete în spoturi publicitare, sociale şi filme de lung metraj.

Cookies