Elevii din București se întorc mâine la școală (ceea ce va simți, negreșit, și în trafic). Când vor mai avea vacanțe

25 feb. 2024
598 Afișari
Elevii din București se întorc mâine la școală (ceea ce va simți, negreșit, și în trafic). Când vor mai avea vacanțe
Elevii din București se întorc mâine la școală (ceea ce va simți, negreșit, și în trafic). Când vor mai avea vacanțe | Sursa foto: Agerpres

Gata, luni se termină vacanța de ski a elevilor din București, care se întorc la școală din 26 februarie, deci și situația din traficul rutier se va schimba semnificativ.

Elevii din București se întorc de luni la școală, gata cu vacanța de ski

Vacanța de ski a elevilor din București a durat o săptămână. Este acea vacanță care se poate lua, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene / inspectaoratul municipiului Bucureşti în perioada 12 februarie – 3 martie.

Agerpres amintește că următoarele vacanţe sunt programate astfel:

  •  la sfârșit de aprilie – Vacanța de Paște –  de sâmbătă, 27 aprilie, până marți, 7 mai;
  •  la sfârșit de iunie – de sâmbătă, 22 iunie, până duminică, 8 septembrie.

Mai există, de asemenea, programul naţional „Școala altfel” și programul „Săptămâna verde”, care se desfășoară până pe 26 aprilie 2024, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare. Planificarea acestora este decisă de fiecare unitate de învățământ, care trebuie să le organizeze în intervale de cursuri diferite.

Când termină școala elevii din anii de final de ciclu școlar

Fac excepție de la calendarul școlar general cursurile elevilor din ultimul an de gimnaziu, respectiv liceu, care au de dat examenul de admitere, respectiv bacalaureat. Astfel:

  • pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se termină  pe 7 iunie 2024;
  • Pentru clasa a VIII-a anul școlar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri și se încheie pe 14 iunie 2024.

Pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică şi pentru clasele din învățământul profesional anul școlar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie pe 28 iunie 2024.

Ce s-a mai întâmplat în București în ultimele ore:

Cookies