Elevii din București respiră aer toxic. Rapoartele arată că limitele de poluare sunt depășite cu mult în jurul şcolilor

20 sept. 2022
217 Afișari
Elevii din București respiră aer toxic. Rapoartele arată că limitele de poluare sunt depășite cu mult în jurul şcolilor
Elevii din București respiră aer toxic. Rapoartele arată că limitele de poluare sunt depășite cu mult în jurul școlilor / Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un raport al calității aerului din Capitală arată că elevii din București respiră aer toxic la școală. Limitele de poluare din jurul unităților de învățământ au fost depășite cu mult în zonele apropiate de bulevardele sau străzile intens circulate.

Elevii din București respiră aer toxic

Ecopolis, centrul pentru politici durabile a lansat rezultatele unui raport privind calitatea aerului din București în perioada 2021-2022, conform Antena 3. Acest raport conține date din Rețeaua Națională de Monitorizare a calității aerului și din platforma aerlive.ro.

Astfel că, AerLive.ro a scos în evidență că limitele legale pentru poluare PM10 și PM2,5 au fost depășite în jurul școlilor din București. Toți cei 27 de senzori ai platformei, ce se află în vecinătatea școlilor din Capitală au înregistrat valori depășite pentru PM10.

În ce zone au fost înregistrate cele mai mari valori

Agenției Europene de Mediu a arătat că, anual, 29.000 de români mor din cauza poluării aerului. De asemenea, un studiu ce a fost publicat de CEE Delft pune Bucureștiul pe primul loc în ceea ce privește costurile sociale asociate aceste poluări.

Iată zonele unde s-au înregistrat cele mai mari valori ale poluării aerului:

  • Poluare cu PM2,5:

Se înregistrează medii zilnice de până la 150 ug/m3. De șase ori mai mari decât valorile admise. Depășirile se regăsesc într-un număr foarte mare la majoritatea stațiilor. În principal acestea ies în evidență pe Calea Giulești și Școala George Călinescu, cu 69 respectiv 58 de depășiri ale valorii limită PM2,5.

  • Poluare cu dioxid de azot:

Aceasta a depășit limita pentru anul 2021. Un fost înregistrate valori ale limitei legale de 40 ug/m3în cele două stații de trafic din București: B3 – Mihai Bravu, B6 – Universitate. Acestea au înregistrat depășiri ale mediei anuale admise cu valori de 44,81 ug/m3, respectiv 49,39 ug/m3.

Cookies