Elevii din București au făcut prăpăd. Număr fabulos de contestații

de:
26 iun. 2019
3 Afișari
Elevii din București au făcut prăpăd. Număr fabulos de contestații

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București au precizat că în Capitală au fost depuse 4.200 de contestații ulterior afișării primelor note de la Evaluarea Națională 2019. Cele mai multe contestații au fost depuse pentru notele la Limba și literatura română, potrivit mediafax.

Reprezentanți ai ISMB au precizat, miercuri, că la nivelul Capitalei au fost depuse 4.200 de contestații de către absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale 2019.

Dintre acestea, cele mai multe cereri au fost depuse la Limba și literatura română (aproximativ 2.400), în timp ce aproximativ 1.800 de cereri au fost depuse de absolvenți pentru a contesta nota de la Matematică.

Cererile vor fi analizate în perioada 26-28 iunie, urmând ca sâmbătă, 29 iunie, să fie afişate rezultatele finale.

Primele rezultate ale Evaluării Naţionale 2019 au fost afişate marţi, până în ora 12:00, potrivit datelor calendarului de examene elaborat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Tot marți, începând cu ora 14:00, elevii au putut depune contestaţii.

Primele rezultatele la Evaluare Naţională ale elevilor din Capitală arată că aproape 85% dintre cei care au susţinut probele au obţinut medii peste 5, informează reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, uşor sub cifrele de anul trecut.

48 de elevi au obţinut media 10 în Capitală.

Cookies