Elevii din 57 de școli din București revin în mediul online de luni dacă incidența COVID depășește 3 la mie

Elevii din 57 de școli din București revin în mediul online de luni dacă incidența COVID depășește 3 la mie
Elevii din 57 de școli din București revin în mediul online de luni dacă incidența COVID depășește 3 la mie. Sursa foto: Unsplash

În contextul creșterii numărului de infectări cu virusul SARS CoV-2 înregistrate în ultima perioadă, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a adus luni mai multe precizări legate de modul în care se desfășoară activitatea în școli. Potrivit acestuia, legislația curentă prevede că școlile își mută activitatea în mediul online în cazul în care rata de vaccinare din unitatea respectivă este de sub 60%, iar rata de incidență a cazurilor COVID din localitate este mai mare de 3/1000, conform Agerpres.

Situația din școli din ziua de vineri determină modul în care se țin orele luni

Mai mult, școlile raportează situația în fiecare zi de vineri către Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, pentru ca de luni să fie implementat scenariul online, acolo unde este cazul.

„Repet, (n.r. vor intra în format online) şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60 la sută şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În această situație se află nu mai puțin de 57 de școli din București, care ar putea să treacă în scenariul online de luni, 17 ianuarie, dacă vineri, 14 ianuarie, personalul din aceste unități este vaccinat într-o proporție mai mică de 60 de procente, și dacă rata de incidență înregistrată vineri la prânz în București depășește 3 cazuri la mia de locuitori.

Această regulă va fi aplicată și în cazul grădinițelor din țară, a mai adăugat ministrul.

Legislația trebuie actualizată în cel mai scurt timp, susține Sorin Cîmpeanu

Ministrul a precizat că ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății va fi actualizat ca urmare a schimbării regulilor privind durata carantinării. Astfel, legislația care este implementată în școli și grădinițe va include și cele mai noi schimbări ale legislației naționale.

Mai mult, Cîmpeanu a declarat că există o colaborare „foarte bună” între Ministerul Sănătății și Ministerul Educației.