Elevii de la Colegiul Tudor Vianu caută sponsori pentru a-şi ridica premiile de la concursul NASA

de:
10 apr. 2014
4 Afișari
Elevii de la Colegiul Tudor Vianu caută sponsori pentru a-şi ridica premiile de la concursul NASA

Elevii de la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti au castigat doua premii I cu proiectele „Selene Expandable Space Orbital Settlement” si „The Honeycomb Space Settlement”, trei premii II si un premiu III, precum si marele premiu al unui concurs care s-a desfasurat in paralel cu aceasta competitie, organizat tot de NASA.

Directorul colegiului, Cristinel Paun, a declarat, pentru HotNews.ro, ca elevii care au castigat concursul de la NASA cauta sponsori pentru a-si putea ridica premiile din SUA. Acesta a precizat ca un pastor roman din Statele Unite a fost impresionat de faptul ca elevii nu au fondurile necesare pentru a participa la premierea din Los Angeles si a lansat o campanie de strangere de fonduri.

Directorul colegiului a precizat ca „elevii nostri au o mica istorie de participare la concursurile NASA, dar niciodata nu am castigat atat de multe premii si atat de importante”. Acesta a precizat ca vor primi ajutor din partea Primariei Sector 1, insa „se intampla dupa rectificarea bugetara, ori noi ar trebui sa cumparam biletele saptamana viitoare, apoi sa facem solicitarile de cazare”.

Potrivit acestuia, „delegatia este foarte mare, sunt 6 echipe, 19 copii plus 2 cadre didactice, sunt si taxe de participare”. „Donatiile se fac in conturile scolii”, a explicat directorul Colegiului National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti, care a precizat ca ar avea nevoie de inca 15.000 de dolari pentru a putea plati toate biletele de avion, cazarile si taxele de participare.

Pe langa echipa de la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti, printre castigatorii concursului NASA Ames Space Settlement Design se numara elevi de la Colegiul National „Mihai Eminescu” din Constanta (premiul I cu proiectul „Spacekit”), de la Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta (trei premii I cu proiectele „Tetractys”, „Helios – Celestial Pioneer” si „SpaceBurg”), de la Colegiul National „Andrei Şaguna” din Brasov (premiul I pentru proiectul „Renaissance II”, premiul II pentru „The God’s Kite”), de la Liceul International de Informatica din Constanta (premiul I pentru proiectul „Helios”, premiul II pentru „Dune”, premiul III pentru „Neith” impreuna cu Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța, pentru „Zarya” si pentru „Elpis”).

In cadrul concursului au participat cu proiecte elevi din Bulgaria, Canada, China, Cehia, Dubai, India, Indonezia, Japonia, Bahrain, Liban, Pakistan, Puerto Rico, Macedonia, Singapore, Romania, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii si Uruguay.

Cookies