Luni, 11 septembrie, începe noul an școlar, iar elevii de la 11 școli și licee din București vor învăța în 3 schimburi, din cauza lipsei de spațiu, a lucrărilor de reabilitare, modernizare sau extindere, anunță Prefectul Capitalei.
Copiii sunt pregătiți de școală! Însă unii dintre funcționari nu ar mai trece clasa!, spune Rareș Hopincă într-o postare pe Facebook.
Prefectul Capitalei a participat joi, 7 septembrie, la o întâlnire de lucru la sediul Inspectoratului Școlar al Municipiului București în vederea pregătirii noului an școlar. La întâlnire au participat și inspectorul Școlar General, Vlad Drinceanu, și inspectorii pentru management instituțional ai celor șase sectoare din Capitală.
Hopincă transmite că, în linii mari, învățământul preuniversitar din București este pregătit pentru noul an școlar.
Astfel, luni, 11 septembrie 2023, peste 275.000 de copii din toate ciclurile de învățământ de stat vor începe școala în Capitală.
Avem la nivelul Municipiului o populație școlară în continuă creștere, iar normativele actuale impun o diminuare a numărului maxim de copii în clase. Din acest motiv, există o mare presiune a spațiului în infrastructura școlară din majoritatea sectoarelor, spune Rareș Hopincă.
Prefectul Capitalei a anunțat că, din cele 427 de unități de învățământ de stat din București, elevii de la 11 școli și licee vor merge la cursuri în 3 schimburi (total sau parțial):
din cauza lipsei de spațiu, dar și a lucrărilor de reabilitare, modernizare sau extindere. De asemenea, din cauza lucrărilor aflate în derulare, mai multe unități de învățământ sunt relocate, orele de curs desfășurându-se în cadrul altor unități.
Potrivit constatărilor din teren și rapoartelor transmise de administratori, școlile sunt pregătite pentru noul an școlar. Rămân de continuat investițiile pentru modernizare, extindere și dotare a unităților de învățământ – la acest capitol unele sectoare sunt avansate, iar altele încă au restanțe, spune Rareș Hopincă.
PS: Între unitățile vizitate astăzi s-au numărat Școala Centrală și Liceul George Călinescu. Două școli cu tradiție, cu rezultate din ce în ce mai bune, dar și cu probleme.
Este de neconceput ca un proiect de reabilitare a Școlii Centrale să aștepte autorizații și avize de la nivelul Primăriei Municipiului București de luni de zile, fără niciun rezultat. S-a mai pierdut o vară, mai așteptăm un an, iar subsolurile sunt inundate și igrasia se extinde. Nepăsarea unor funcționari afectează direct peste 1.800 de copii. Vor exista sancțiuni, pentru că așa nu mai putem continua!, a conchis Prefectul Capitalei.