SMART CITY

Elevii de clasa a II-a au susținut EVALUAREA NAȚIONALĂ LA LIMBA ROMÂNĂ SCRIS. Ce SUBIECTE au primit

EVALUARE NAȚIONALĂ MODELE DE SUBIECTE. Elevii de clasa a II-a au susținut astăzi evaluarea națională, proba la limba română scris. Copiilor li s-a cerut să redacteze un text compus din șase propoziții în care să răspundă la șase întrebări referitoare la Ziua Internațională a Copilului – 1 iunie. De asemenea, elevii au avut de scris și un bilet de mulțumire adresat unui coleg. 

Elevii aparținând minorităților naționale vor putea susține proba scrisă la limba maternă pe 21 mai și cea la citit pe 22 mai.

Evaluarea competențelor dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a va începe pe data de 26 mai cu proba la limba română. Ea va fi urmată pe 27 mai de proba la matematică, iar pe 28 mai de proba la limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.

Evaluarea Naţională Clasa a II-a – Modele subiecte – LIMBA ROMÂNĂ SCRIS

Ultima evaluare a competențelor, cea la clasa a VI-a, va începe în 2 iunie cu proba de limbă și comunicare. Pe 3 iunie, va avea loc proba la matematică și științe ale naturii, scrie Agerpres. 

EVALUARE NAȚIONALĂ MODELE DE SUBIECTE. Durata alocată rezolvării testelor de evaluare este de câte 30 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a, 60 de minute pentru fiecare test la clasa a IV-a și tot câte 60 de minute pentru fiecare test de la clasa a VI-a.

Evaluările se vor desfășura în timpul orelor de curs, în funcție de programul fiecărei unități de învățământ.

Testele vor fi evaluate în școală de cadrele didactice din respectiva unitate de învățământ. Fiecare test va fi evaluat de două cadre didactice, dintre care unul este învățătorul/ institutorul/ profesorul pentru învățământul primar de la clasă.

EVALUARE NAȚIONALĂ MODELE DE SUBIECTE. Evaluarea testelor pentru fiecare din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se finalizează în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test de la clasa respectivă. Rezultatele individuale obținute nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei, precizează metodologia.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button