Elevii continuă lupta pentru burse! Starea reală a burselor şcolare în cele două sectoare codaşe din București

08 ian. 2021
96 Afișari
Elevii continuă lupta pentru burse! Starea reală a burselor şcolare în cele două sectoare codaşe din București

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), singura organizaţie reprezentativă a elevilor din Capitală şi judeţul Ilfov condamnă încă odată lipsa de interes de care primăriile sectorului 4 şi implicit 1 au dat dovadă. Elevii vor continua protestele în mediul online până la achitarea burselor şcolare.

Timp de 2 luni, AEBI a atras în mod continuu atenţia primăriilor din cele două sectoare asupra întârzierii nejustificate a Hotărârii de Consiliu Local. Deşi ambele sectoare dispun la momentul actual de Proiecte de HCL-uri cu privire la concretizarea situaţiei burselor şcolare, şedinţele de aprobare sunt în continuare amânate fără vreo explicaţie raţională, în pofida promisiunilor autorităţilor locale. Mai mult, bursele au fost scoase în mod conştient de pe Ordinea de Zi din cadrul ultimei şedinţe în sectorul 1, demonstrând încă o dată faptul că educaţia nu constituie o prioritate pentru aceştia.

Ce spun elevii

Reprezentanţii elevilor au conlucrat pentru a pune presiune continuă pe aleşii locali, însă ignorarea telefoanelor şi a adreselor este, aparent, pe ordinea zilei. În plus, societatea civilă s-a mobilizat în solidaritate cu aceştia pentru a umple inbox-ul primăriilor cu e-mailuri prin care să solicite mult aşteptata şedinţă. Cu toate acestea, nu a fost dat niciun răspuns care să clarifice situaţia.

Pe lângă cheltuielile cauzate de lipsa de dispozitive acordate pentru şcoala online, elevii cu o situaţie financiară precară trebuie să suporte greutatea financiară rezultată din vina celor care amână vehement aprobarea burselor. Cu toate că, în mod concis, salutăm decizia sectorului 1 de a păstra în proiect cuantumurile din anul precedent, dorim să o vedem realizată, nu doar promisă.

Pe această cale, solicităm de urgenţă încetarea acestei ignoranţe continue şi stabilirea de urgenţă a unei şedinţe de consiliu local pentru aprobarea burselor în ambele sectoare.

„Dezamăgirea noastră este mult prea profundă pentru a putea fi descrisă. De acest ajutor financiar depind toţi elevii cu o situaţie financiară precară, şi nu numai. Mii de cazuri sociale care nu îşi pot permite luxul unei educaţii în format online. În plus, ne aflăm totuşi la finalul semestrului 1 din acest an şcolar, iar aceste sectoare problemă încă amână respectarea legii. Cerem de îndată convocarea unei şedinţe de aprobare a acestor proiecte de HCL. Vrem fapte, nu vorbe.” – Ana-Maria Groza, preşedinte AEBI.

Ce este AEBI

AEBI este singura organizaţie reprezentativă şi independentă a elevilor din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. AEBI a fost înfiinţată în toamna anului 2018 din dorinţa elevilor reprezentanţi din Bucureşti şi Ilfov.

Cookies