Elevii Colegiului „Iulia Haşdeu” nu tremură la CUTREMUR

de:
14 nov. 2018
0 Afișari
Elevii Colegiului

Exerciţiul a fost necesar pentru cei 1000 de elevi care învaţă zilnic în colegiul aflat într-o clădire cu o suprafaţă impresionantă, de peste 7.400 m.p., motiv pentru care au fost impuse reguli stricte de evacuare în caz de seism.

Potrivit scenariului, în timpul cutremurului elevii au luat măsurile prevăzute în asemenea situaţii şi, după terminarea replicilor seismului, s-au adunat în locurile special amenajate pentru a-şi proteja viaţa. Cadrele medicale ale Ambulanţei Sociale a Primăriei Sectorului 2 şi membrii Asociaţiei „Foişorul de Foc=Voluntariat şi Parteneriat pentru Viaţă” au acordat primul ajutor victimelor seismului şi i-au învăţat pe tineri cum să-şi ajute colegii răniţi până la sosirea salvatorilor.

Activitatea de instruire a urmărit predarea, cunoaşterea şi însuşirea procedeelor de intervenţie şi acţiune pe care trebuie să le urmeze elevii şi cadrele didactice în timpul şi după producerea unui cutremur, cu scopul de a limita numărul victimelor.

Un exerciţiu similar a avut loc în urmă cu circa trei săptămâni pentru alţi 400 de elevi ai Colegiului Naţional „Iulia Haşdeu”.

Exerciţiile a fost organizate de Primăria Sectorului 2 prin Serviciul Management Situaţii de Urgenţă şi cu participarea membrilor Asociaţiei „Foişorul de Foc=Voluntariat şi Parteneriat pentru Viaţă”, fiind asistate de consilierii locali ai sectorului 2.

Cookies