ȘTIRI

Elevii care au picat Bacalaureatul la sesiunea din vară nu s-au înghesuit să înveţe

Centrele de pregătire gratuită pentru examenul de Bacalaureat, organizate în Bucureşti pentru absolvenții care au ratat prima sesiune a examenului, nu s-au bucurat de o prezenţă prea mare din partea elevilor. În aceste condiţii, rezultatele dezastroase din luna iulie s-ar putea repeta şi în a doua sesiune. 

În prima sesiune de Bacalaureat de anul acesta, 13.800 de elevi au fost declaraţi respinşi, dintr-un total de 22.400 de elevi din Capitală, promovabilitatea în Bucureşti fiind de 38%, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Educaţiei. Dintre aceştia, doar 1.600 de elevi au participat regulat la cursurile de pregătire organizate în liceele din Capitală, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Până la sfârşitul perioadei de pregătire sunt aşteptaţi să mai vină înca 1.400 de elevi. Astfel, doar unul din cinci elevi care au picat Bacalaureatul va veni la pregătirea organizată gratuit în liceele bucureştene. 

Elevii serioşi vin, dar nu îi poţi lua cu forţa dacă nu vor. Dintre cei care vin la pregătire, cei mai mulţi sunt elevii care au o picat o singură probă şi vor să o promoveze în toamnă. Pe cei care au avut note mici la toate probele nu ai cum să îi aduci” a declarat pentru B365.ro Marian Banu, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. 

În Bucureşti au fost organizate centre de pregătire pentru Bacalaureat în 82 de licee şi în alte 6 centre coordonatoare, câte unul în fiecare sector.

Dintre elevii care au ratat promovarea la prima sesiune a probei de Bacalaureat din acest an, 1.087 persoane au aplicat pentru ajutor de şomaj până la sfârşiitul lunii iulie, potrivit datelor AMOFM Bucureşti. 

În cadrul Liceului George Călinescu, din sectorul 1, elevii s-au putut pregăti gratuit pentru probele la Limba şi Literatura Română şi Matematică. Aici, pregătirile au început pe 26 iulie şi se vor termina pe 24 august şi se desfăşoară de 3 ori pe săptămână la matematică şi de două ori pe săptămână la Limba Română, câte trei ore pe zi, sub îndrumarea profesorilor liceului.

La început au venit aproape toţi elevii care au picat prima sesiune, dar apoi au venit doar jumătate. Elevii vin să se asigure că au mai multe şanse în toamnă. Majoritatea elevilor a trecut toate probele, dar nu are media necesară promovării (n.r. deşi probele de Bacalaureat pot fi trecute cu nota 5, media tuturor probelor trebuie să fie minim 6)” a declarat secretariatul Liceului George Călinescu pentru B365.ro

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat începe astăzi, pe 20 august, cu probele de verificare a competențelor de comunicare în limba străină și în limba română și de operare pe calculator. Probele scrise vor începe pe 27 august, cu proba de limba română, pe 29 va fi proba la matematică sau istorie, în funcție de profil, iar pe 31 va fi proba scrisă la alegere. Rezultatele vor fi afişate pe 2 septembrie. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button