Elevii călătoresc gratuit cu trenul începând de duminică, 3 septembrie. Măsura nu se aplică și la studenți

02 sept. 2023
1118 Afișari
Elevii călătoresc gratuit cu trenul începând de duminică, 3 septembrie. Măsura nu se aplică și la studenți
Elevii călătoresc gratuit cu trenul începând de duminică, 3 septembrie. Măsura nu se aplică și la studenți. Sursa foto: Hotnews

CFR Călători a transmis sâmbătă, 2 septembrie, un comunicat prin care aduce precizări legate de gratuitatea și reducerea de preț pentru elevi și studenți în trenurile din România. Legea în vigoare va fi abrogată parțial de duminică, 3 septembrie, iar elevii vor putea circula gratuit cu toate trenurile, în timp ce studenții vor primi doar o reducere de preț pentru bilete.

Elevii din România vor călători gratuit cu trenul din nou de la 3 septembrie. CFR Călători a transmis că de duminică de la ora 00:00 vor fi abrogate parțial prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011, respectiv cele referitoare la facilitățile acordate studenților la transportul pe calea ferată. Decizia vine ca urmare a intrării în vigoare a noilor acte legislative privind învățământul, și anume Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și Legea învățământului superior nr. 199/2023.

Elevii călătoresc gratuit cu trenul începând de duminică, 3 septembrie. Măsura nu se aplică și la studenți

Astfel, elevii vor beneficia de călătorii cu gratuitate, iar studenții de reducere.

„Reamintim tuturor că legitimațiile de călătorie valabile la trenurile CFR Călători care circulă în trafic intern pot fi cumpărate cu anticipație. Înainte de urcarea în tren, recomandăm călătorilor să se asigure că au legitimație de călătorie, pentru evitarea taxării suplimentare în tren, corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii aplicate conform reglementărilor în vigoare”, a transmis CFR Călători

Reducerea de 100% pentru elevi se aplică tuturor călătoriilor cu trenul în România, la clasa a II-a, indiferent de distanță. Pentru a beneficia de reducere, elevii trebuie să prezinte carnetul de elev vizat.

Operatorii de transport feroviar de călători vor emite elevilor legitimaţii de călătorie gratuite pentru toate categoriile de tren, clasa a II-a, pe orice relație de călătorie, pe perioada anului școlar cu respectarea prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE, astfel:

  • bilete de călătorie cu reducere 100% din tariful de transport la toate categoriile de trenuri clasa a II-a și 100% din tariful de rezervare pentru trenurile cu regim de rezervare, inclusiv abonamente cu reducere 100% din tariful de transport, conform reglementărilor proprii operatorului de transport, pentru elevi”, prevede proiectul de HG.

CITEȘTE ȘI

Vara asta, bucureștenii au încins aplicațiile de livrări de mâncare. Ce au ales să mănânce aceștia în zilele fierbinți

Cum arată mașinile inteligente din București care verifică dacă ai plătit parcarea. Câți bucureșteni „uită” să plătească locul de parcare?

Bazinul „Tolea Grințescu” din București va fi reparat și modernizat, anunță primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. „Toți elevii care învață în școlile și liceele din Sectorul 1 vor beneficia gratuit de cursuri de înot la acest bazin”

Cookies