Elevii au protestat în prima zi de școală, în Piața Victoriei. Tinerii au avut 7 revendicări

13 sept. 2021
169 Afișari
Elevii au protestat în prima zi de școală, în Piața Victoriei. Tinerii au avut 7 revendicări
Elevii au protestat în prima zi de școală, în Piața Victoriei. Tinerii au avut 7 revendicări. Sursă foto: Captură/ Facebook/ Asociația Elevilor din București și Ilfov

Elevii au protestat luni, 13 septembrie 2021, în prima zi de școală, în Piața Victoriei. Tinerii au avut 7 revendicări. „Este momentul să ieșim în stradă pentru viitorul educației!”, anunța Asociația Elevilor din București și Ilfov în data de 4 septembrie.

Elevii au protestat în prima zi de școală, în Piața Victoriei. Tinerii au avut 7 revendicări. Printre acestea se numără: generalizarea programului „Masa Caldă”, asigurarea reparațiilor capitale a școlilor, dar și mărirea burselor.

Elevii au protestat în prima zi de școală, în Piața Victoriei

Încă din data de 4 septembrie 2021, Asociația Elevilor din București și Ilfov, anunța prin intermediul unei postări pe Facebook, că pe 13 septembrie vor spune lucrurilor pe nume. Iar printr-un hashtag la sfârșitul postării spuneau „#prima zi în stradă”.

Recomandăm și: Elevii amenință cu proteste în Piața Victoriei la începutul anului școlar. Ce soluții au propus aceștia pentru sistemul educațional

Astfel, în prima zi de școală, zeci de elevi au protestat în Piața Victoriei din Capitală.

„Vă bateţi joc de educaţie! Legea nu e opţională! Aţi îngropat educaţia!”, au scandat elevii, potrivit Agerpres.

Tinerii au avut 7 revendicări

Asociația Elevilor din București și Ilfov a organizat protestul de luni din Piața Victoriei. Elevii au defilat cu 7 pancarte, care reprezentau principalele revendicări:

  • finanţare complementară pentru reparaţii capitale în şcoli;
  • „Masa caldă” în toate şcolile din România;
  • ore remediale pentru toţi elevii: clasele primare, gimnaziu şi liceu;
  • consiliere şcolară accesibilă tuturor elevilor şi finanţată adecvat;
  • burse şcolare diferenţiate pe categorii şi legate de salariul minim;
  • transport gratuit judeţean pentru elevi;
  • planuri cadru noi şi materiale educaţionale pentru elevii din 2021, nu cei din 2009.

Recomandăm și: Prima zi de școală în trafic prin București: cozi la semafoare, polițiști mulți, aglomerație peste medie

Totodată, tinerii au afișat și pancarte cu mesajele: „Ore remediale, reparaţii capitale, masă caldă”, „România needucată”, „Vrem burse mărite”.

„Vă bateţi joc de educaţie! Legea nu e opţională! Aţi îngropat educaţia! Educaţia este un drept, nu un privilegiu! Viitorul nostru contează! Educaţia este o investiţie, nu un cost! Suntem o generaţie de sacrificiu! Ministerul să ne vadă, facem orele în stradă!”, au scandat elevii prezenți la protestul din Capitală, alături de un elev care avea portavoce, potrivit sursei citate.

Încă de duminică, mai multe asociații de elevi din Constanţa, Bacău, Bucureşti şi Ilfov, Maramureş, Mureş şi Vâlcea, îi chemau pe tineri să protesteze în Piața Victoriei.

Cookies