SMART CITY

Elevi şcolarizaţi ilegal într-un liceu din Capitală

Elevi de la Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt -Bucovina” din Suceava, filiala Bucureşti, învaţă într-un laborator de la Liceul de Muzică „Dinu Lipati”. „Se numeşte Ştefan cel Mare. Ceva de genul ăsta. Nu e greu. Nu-ţi cere nimeni să scrii acolo. Ne mai zic ei, ne mai ajută, la teze de exemplu”, a spus un elev, potrivit Realitatea TV.

Clasa este bine ascunsă încât nici femeia de serviciu nu ajunge până acolo. În schimb, directorul liceului de stat susţine că aceşti elevi nu mai învaţă la el.

„Nu. Ei nu sunt în continuare aici pentru că eu le-am interzis accesul. Pe parcursul semestrului 2 am aflat despre o serie de lucruri care ţin de neîndeplinirea unor forme de legalitate, privind autorizarea diplomelor, finalizarea studiilor pentru elevi”, a declarat Florian Nemeş, directorul Liceului de Muzică „Dinu Lipati”.

Autoritatea care se ocupă de evaluarea şcolilor precizează că „elevii şcolarizaţi la Liceul „Şefan cel Mare şi Sfânt Bucovina” au dreptul de a finaliza studiile întrucât elevii s-au înscris în timp ce şcoala era în proces cu Ministerul Educaţiei. Şefii Inspectoratul şcolar Bucureşti promit că, din luna iulie, liceul privat va fi desfiinţat definitiv.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button