Elevi chinezi, în vizită la Bucureşti, în Sectorul 2

de:
02 aug. 2013
0 Afișari
Elevi chinezi, în vizită la Bucureşti, în Sectorul 2

În baza Acordului de Cooperare semnat în anul 2011 între Sectorul 2 din Municipiul Bucureşti, România şi Sectorul Dongcheng din Beijing, Republica Populară Chineză şi, de asemenea, pornind de la relaţiile de bună prietenie şi colaborare multilaterală dezvoltate încă din anul 2007, între primăriile şi comunităţile celor două sectoare, în această lună a fost demarat programul de schimb şi cooperare în domeniul educaţional, între tineri din unităţile de învăţământ gimnazial din cele două oraşe.

Astfel, în perioada 2 – 8 august 2013, Primăria Sectorului 2 va primi vizita unei delegaţii de 17 persoane din Sectorul Dongcheng, în cadrul acestui proiect de schimb intercultural între tineri: 14 elevi şi un cadru didactic din unităţile de învăţământ din Sectorul Dongcheng din Beijing şi doi reprezentanţi ai Primăriei Districtului Dongcheng din Beijing.

Cu prilejul acestui schimb bilateral de tineri, Primăria Sectorului 2 reuneşte elevi din cele două ţări, România şi China, oferindu-le astfel posibilitatea de a discuta şi dezbate diverse teme, de a cunoaşte cultura şi civilizaţia celor două ţări.

Prin acest proiect se urmăreşte dezvoltarea relaţiilor de cooperare şi prietenie dintre Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti din România şi Sectorul Dongcheng din Beijing, Republica Populară Chineză, acordându-se astfel o importanţă deosebită diversificării raporturilor româno – chineze, pe multiple planuri. De astazi, insotiti de reprezentantii Primariei Sectorului 2, tinerii elevi chinezi merg in vizita de documentare in cateva orase si zone istorice si turistice ale Romaniei iar marti si miercuri vor vizita orasul Bucuresti, vor vedea proiecte importante realizate de Primaria sectorului 2 pentru tineret, scoli si se vor intalni cu elevii romani care invata limba chineza in centrele primariei. Miercuri, saptamana viitoare, se vor intoarce in tara lor.

Cookies