Elevi care se joacă cu mingea pe acoperiș în campusul Liceului Teologic Adventist ”Stefan Demetrescu” din Sectorul 4, cu acordul școlii. Imagini presă

12 iun. 2022
1189 Afișari
Elevi care se joacă cu mingea pe acoperiș în campusul Liceului Teologic Adventist ”Stefan Demetrescu” din Sectorul 4, cu acordul școlii. Imagini presă

Elevi dintr-un liceu cu profil teologic din Sectorul 4 al Capitalei au fost filmați de un bucureștean în timp ce se jucau cu mingea pe acoperișul unei clăriri a campusului. „I-a filmat pe copii luni seară, după ora 20:00, dar copiii au rămas până după ora 22:00 pe acoperiș”, a povestit acesta, care a precizat că, la un moment dat, grupul ajunge la 20 de persoane.

Filmarea a fost difuzată de presă care a aflat de la conducerea școlii că terasa clădirii din campus, renovată cu fonduri europene de către Primăria Sectorului 4, a fost concepută pentru a fi circulată.

Locul unde elevii au acces pe terasă – construită cu două rânduri de parapet, la distanța de un metru, și cu balustrada de 1,5 metri înălțime – este Liceul Teologic Adventist Stefan Demetrescu din Bucuresti, un liceu cu profil teologic.

  • Liceul Teologic Adventist Stefan Demetrescu din Bucuresti este o unitate de invatamant teologic preuniversitar de nivel liceal, care functioneaza cu aprobarea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania, si in conformitate cu normele impuse de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, se arată în descrierea școlii de pe internet.
  • Liceul Teologic Adventist Stefan Demetrescu din Bucuresti doreste sa ofere tinerilor o educatie bazata si centrata pe invatatura crestina revelata prin Cuvantul lui Dumnezeu, pentru a-L sluji cat mai bine pe Dumnezeu si pe semeni, mai este descris liceul din Sectorul 4.

În imaginile transmise redacției Libertatea se vede cum două fete se joacă cu mingea pe acoperișul unui corp de clădire din campusul de pe Bulevardul Metalurgiei, în timp ce alte două stau pe un fel de gradene, lângă o balustradă aflată la o mică distanță de marginea acoperișului. O astfel de balustradă se află și pe partea opusă.

Imagini Libertatea

Ce spun directorul liceului și reprezentanții Primăriei Sectorului 4

Directorul instituției, Adrian Marius Mihalcea, afirmă pentru Libertatea că terasa pe care se află copiii este una circulabilă. Inclusiv elevii au voie acolo, cu acordul unuia dintre profesorii de serviciu, câte doi pe fiecare tură, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții.

„Prin urmare, accesul elevilor pe terasă este permis doar de către pedagog prin intermediul unei cartele magnetice aflate în posesia acestuia”, afirmă directorul.

Terasa are două rânduri de parapet, mai spune directorul, referindu-se la balustrada de pe două dintre laturi și marginea acoperișului, între ele fiind o distanță de un metru. Balustrada are 1,5 metri înălțime.

Proiectantul a gândit astfel spațiul pentru a asigura protecția necesară elevilor și l-a optimizat astfel încât să poată fi utilizat pentru diferite activități ocazionale sau pentru relaxare. Spațiul dispune de bănci și de un cadru adecvat respectivelor scopuri.

Contactați de Libertatea, reprezentanții Primăriei Sectorului 4 au transmis că „tot ce se întâmplă cu elevii în interior este responsabilitatea școlii”, nu a primăriei. Paza este asigurată de primărie doar pe timpul orelor de curs, în timp ce, în afara orelor, pe timpul nopții, „au portarul lor”.

„Administrația locală sector 4 răspunde doar de amenajarea, întreținerea și dotarea spațiilor de învățământ. Complexul educațional în care au fost surprinse imaginile este cel mai modern campus educațional din România, elevii având la dispoziție atât sală de sport, cât și terenuri de sport în aer liber”, a transmis Primăria Sectorului 4.

La Liceul Adventist „Ștefan Demetrescu” învață aproximativ 500 de elevi

În campusul de pe Bulevardul Metalurgiei, aflat pe locul fostului Colegiu Tehnic „Miron Nicolescu”, desființat și comasat cu alt liceu, învață aproximativ 500 de elevi de la Liceul Adventist „Ștefan Demetrescu”. Potrivit informațiilor Libertatea, în același campus studiază și 17 elevi ucraineni, refugiați, care fac orele online în săli separate de cei de la „Ștefan Demetrescu”.

Campusul educațional de pe Bulevardul Metalurgiei a fost deschis anul trecut, în locul fostului Colegiu Tehnic „Miron Nicolescu”, care s-a desființat după ce a fuzionat cu Liceul Tehnologic „Dacia”. Construit de primărie în mare parte din fonduri europene, acesta a costat aproximativ 10 milioane de euro. Are 22 de săli de clasă, cinci ateliere, patru laboratoare, trei cabinete de curs și două cămine.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies