SMART CITY

Elevii bucureșteni, locul I la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

Medaliile de aur au fost obţinute de Antonie Ciocan (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială nr. 56 din Bucureşti), Ciprian Mircea-Bonciocat (clasa a VIII-a) şi Alexandru Pascadi (clasa a IX-a), ambii elevi ai Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, respectiv Tudor Plopeanu (clasa a VIII-a) şi Alexandru Mihalcu (clasa a IX-a), elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Ciprian Mircea-Bonciocat s-a numărat şi printre laureaţii ediţiei de anul trecut, când a câştigat o medalie de argint, scrie realitatea.net.

Medalia de argint a fost cucerită de Mihnea Doica, elev în clasa a VIII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Bilanţul României reprezintă cel mai mare punctaj realizat de o ţară la ultimele cinci ediţii ale competiţiei.

Delegaţia României a fost condusă de profesorul Marius Perianu de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina şi de profesorul Andrei Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timişoara. Din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România au participat ca observatori în juriul olimpiadei profesorii Mircea Fianu (Şcoala cu clasele I – VIII nr. 19 din Bucureşti) şi Cristian Mangra (Şcoala Centrală din Bucureşti). La pregătirea lotului de juniori au participat şi profesorii Cristian Lazăr de la Colegiul Naţional din Iaşi şi Lucian Petrescu de la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” din Tulcea.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, desfăşurată anul acesta în Macedonia, la Ohrid, este o competiţie anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică. La ediţia din acest an a OBMJ au participat 66 de concurenţi din 11 ţări. De asemenea, au fost prezente, cu statut de invitat, echipe din şapte ţări din afara zonei balcanice.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button