Elena Udrea vrea să-şi facă un partid nou, „Mişcarea Populară”, cu parlamentari de la PNL şi PPDD

de:
24 mart. 2013
0 Afișari
Elena Udrea vrea să-şi facă un partid nou,

Despărţirea Elenei Udrea de PDL este iminentă, după ce fostul ministru al Dezvoltării a pierdut alegerile pentru şefia PDL. Conform surselor România TV ea se va produce în cazul în care contestaţia sa privitoare la rezultatul votului ar fi respinsă, iar Udrea are deja trasate planurile pentru viitorul politic apropiat.

În urma întâlnirilor de taină pe care ea le-a avut sâmbătă noaptea, s-a decis ca Elena Udrea să creeze un nou partid, Mişcarea Populară, în rândul căruia ar urma să se regăsească nu mai puţin de 50 de parlamentari, 30 dintre ei de la PDL, iar câte 10 de la PNL şi PPDD. De asemenea, demersului săi i se vor alătura primarii din Braşov, Arad şi Târgu Mureş, informează rtv.net. 

Până la concretizarea noului proiect politic, Elena Udrea şi cei care o sprijină vor să rămână simpli membri de partid în PDL. Astfel, au decis să nu accepte nicio funcţie în viitorul Biroul Permanent Naţional al partidului care urmează să se constituie în cadrul şedinţei Consiliului Naţional de Coordonare ce va avea loc peste două săptămâni.

Mircea Toader a spus că membrii Comisiei au stat până la ora 04:00 pentru a verifica, în prezenţa reprezentanţilor Elenei Udrea, toate cererile din contestaţie, arătând că aceştia au solicitat copie după listele de vot, procesul verbal, numărul buletinelor de vot predate, cele anulate, să se calculeze dacă numărul buletinelor valabile cu cele anulate dau numărul total înregistrat, verificarea listelor, a buletinelor şi multe altele. „Totul a fost perfect, a fost impecabil, la milimetru”, a precizat Toader, citat de Mediafax. 

PDL s-a scindat sâmbătă seara după Convenţia partidului. Vasile Blaga a fost reales preşedintele PDL cu 2.344 de voturi, Elena Udrea obţinând 2.014, iar Monica Macovei – 209 voturi, a anunţat sâmbătă de la tribuna CNE a PDL Mircea Toader, preşedintele comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale Extraordinare a partidului.

Citeşte şi Băsescu spune definitv adio democrat liberalilor. VIDEO, după alegerile pentru şefia PDL de sâmbătă. 

Cookies