Elena Udrea vrea o Lege a câinilor maidanezi – VEZI CUM VA ARĂTA

de:
23 feb. 2011
0 afișări
Elena Udrea vrea o Lege a câinilor maidanezi – VEZI CUM VA ARĂTA

Lumea se fereşte să vorbească de problema câinilor maidanezi. E o problemă care arată lipsă de responsabilitate şi ipocrizie. Până la urmă avem această situaţie. Avem cazuri în care oameni au murit, sunt riscuri pentru copii. A fost o campanie a lui Traian Băsescu, oprită populist de nişte oameni care nu au venit cu nicio soluţie”, a precizat Udrea.

Şefa PDL Bucureşti este de părere că s-a ajuns în această situaţie şi din cauza organizaţiilor non-guvernamentale. “Nu trebuie să ne ascundem după protestele unor ONG-uri care n-au soluţii şi vin doar să blocheze iniţiativele autorităţilor. Trebuie să dăm o lege referitoare la câinii maidanezi, sigur după o consultare publică, prin care trebuie să găsim rezolvare la această problemă care este şi naţională. Degeaba îi strângem(n.r.-câinii fără stăpân) pentru că sunt încontinuu aduşi din localităţile din jurul Capitalei. Va trebui o lege care să aibă o strategie coerentă[…] de la câinele care stă în casă şi care va trebui să poarte date de indentificare, atât pentru câine cât şi pentru stăpân, până la sancţiuni pentru stăpânii care îşi abandonează câinii sau pentru cei care se duc să-i ia de la adăposturi pretinzând că vor avea grijă de ei şi apoi le dau drumul”, a continuat aceasta.

Elena Udrea vrea ca legea să includă şi un articol care să-i sprijine pe cei care iau în adopţie un câine fără stăpân: …[…]sprijin pentru cei care într-adevăr cresc câinii. Act medical gratuit(n.r. – acces la medici veterinari) până la finanţarea unei părţi din mâncarea necasară unui caine”.

În total, în Capitală sunt aproximatuv 50.000 de câini fără stăpân. Primarul general, Sorin Oprescu, a anunţat că în acest an va deschide un nou adăpost pentru câini la ferma de la Fundulea. Potrivit edilului, noul adăpost cu 10.000 de locuri va funcţiona la capacitate deplină din vara acestui an. El va fi funcţional parţial însă, din luna martie.

Cookies