Elena Udrea a demisionat din PDL

de:
30 ian. 2014
0 Afișari
Elena Udrea a demisionat din PDL

Update: Elena Udrea a demisionat din PDL. 

După avertismentele din ultima perioadă, conducerea PDL consideră că excluderea din partid a Elenei Udrea este singura soluţie pentru a tranşa disputa internă suţinută de fostul ministru, decizia urmând a fi formalizată sâmbătă în următoare şedinţă a liderilor democraţi-liberali, au declarat pentru gândul surse din partid. Elena Udrea a fost invitată să-şi prezinte punctul de vedere în faţa colegilor săi.

Surse democrat liberale au declarat pentru Hotnews.ro ca Elena Udrea va fi exclusa din partid in week-end la intalnirea democrat liberalilor de la Brasov. Udrea a fost invitata la sedinta conducerii partidului pentru a-si expune punctul de vedere, sustin sursele citate. Deputatul PDL a declarat intr-o emisiune la Realitatea TV ca Partidul Miscarea Populara va scadea semnificativ scorul electoral al PDL.

Declaratia i-a deranjat pe liderii PDL care, de altfel, au avertizat-o in urma cu o saptamana sa nu mai atace partidul, in caz contrar se vor lua masuri impotriva acesteia.

De precizat este ca Elena Udrea a facut declaratiile in contextul in care Partidul Miscarea Populara a fost validat oficial lca partid politic la tribunal in urma cu o zi .

„Ma bucur, pentru ca era nevoie de o voce puternica a Opozitiei. (…) Astept ca Partidul Miscarea Populara sa faca un altfel de politica, cu siguranta PMP va face o adevarata Opozitie la USL. Multi din PDL vor sa fie intr-un proiect care sa fie o adevarata opozitie la PSD, care sa poata da presedintele Romaniei in 2014, care sa continue viziunea lui Traian Basescu”, a declarat Udrea, la Realitatea TV.

Mai mult, Udrea nu a exclus tranşant o plecare a sa la PMP pe care l-a calificat drept o „voce puternică” a opoziţiei şi a sugerat că mulţi pedelişti sunt interesaţi de acest proiect

„Mulţi din PDL vor să fie într-un proiect care să fie o adevarată opoziţie la PSD, care să poată da preşedintele României în 2014, care să continue viziunea lui Traian Băsescu”, a spus Udrea.

În urmă cu mai puţin de două săptămâni, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a susţinut la GÂNDUL LIVE că măsura excluderii din partid a Elenei Udrea este una dintre variantle luate în calcul de democrat-liberali.

„Ar trebui să decidă, mai rămâne în partid sau nu mai rămâne în partid. Poate să rămână în partid dacă respectă deciziile partidului, dacă nu le respectă, iar decizia partidului este luată, ea nu are un regim special în partid, chiar dacă o cheamă Elena Udrea, va trebui la un moment dat să aplicăm statutul. Nu e o ameninţare, e o constatare. Dacă are alte opţiuni poate să le materializeze în altă zonă politică, nu e nicio reţinere. (…) Este posibil să luăm măsuri care pot să ajungă până la excludere. Nu vreau să se ajungă până acolo, dar o suspendare din partid riscă dacă continuă în stilul ăsta pentru că noi credem că sunt ataşaţi valorilor PDL cei care se luptă cu USL, nu în fiecare zi fac observaţii partidului”, a declarat preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Cookies