ARHIVA B365

Comisia Juridică din Camera Deputaților a aprobat ridicarea imunității pentru Elena Udrea

„Nu voi ataca niciodată justiția. Am văzut tactica celor care au văzut declarațiile mele despre Florian Coldea. Nu atac instituțiile, nu atac SRI-ul, am atacat un om.
Este dreptul procurorilor să ancheteze, nu le contest acest drept.
Mă bucur că oamenii din minister au rămas oameni corect, care au redat corect faptele, așa cum s-au întâmplat.
O realitatea este că nu mă acuză procurorii că aș fi luat bani în dosarul GALA BUTE”, a spus Elena Udrea când a ieșit de la audieri. 

„Stimați colegi, începem, că presa m-a înconjurat”, a declarat Udrea la începutul ședinței. Jurnaliștilor li s-a cerut să părăsească sala.

„Voi cere colegilor din Comisia Juridică, să facă ceea ce trebuie să facă în această situație. Să dea aviz favorabil pentru cererea DNA. Și dacă mi-aș da demisia, trebuie să-și dea azi președintele Iohannis. Nu voi veni în Parlament să-mi susțin cauza. Voi cere colegilor să dea un aviz favorabil.

De patru ani de zile auzim că în Gala Bute Elena Udrea a luat șpaga. Nici procurorii nu spun asta. Acuzația este că am făcut mai mult efort decât alți colegi miniștri pentru ca acest eveniment să aibă loc.

Am spus de la început că da, inițial, în Guvern s-a dorit ca această Gală să fie organizată prin MDRT. Pentru că ministerul nu avea atribuție, a fost luată decizia ca evenimentul să fie promovat prin imaginea marelui sportiv”, a declarat Elena Udrea înainte de audiere.

Elena Udrea a postat un mesaj pe pagina personală de Facebook prin care precizează că nu vrea ca Parlamentul să facă zid în fața Justiției și le cere tuturor „să voteze în favoarea încuviințării cererii DNA”. „Îmi voi dovedi nevinovăția în Justiție”, concluzionează Udrea.

Comisia juridică din Senat a stabilit marţi, prin vot, să avizeze favorabil solicitările de procurorilor de începere a urmăririi penale în cazul foştului miniştru Ion Ariton, urmând ca plenul Senatului să aibă decizia finală asupra cererii DNA şi DIICOT.

Lui Ion Ariton i se impută un prejudiciu de 2 milioane lei, reprezentând plăţile făcute pentru Gala Bute, potrivit Realitatea TV.

Senatorul Ion Ariton a declarat presei locale că acuzaţiile sunt nefondate şi că le va cere colegilor săi să îi ridice imunitatea pentru a ajunge mai repede în faţa justiţiei. Conducerea Senatului a retrimis cererea DNA de urmărire penală a senatorului Ion Ariton la Parchetul General. 

Fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, a fost dus cu duba la DNA. Acesta ar fi luat mită 700.000 lei. Anchetatorii au ridicat mai multe documente şi o imprimantă, din casa lui Ştefan Lungu din Corbeanca.

Potrivit Realitatea Tv, anchetatorii au ridicat mai multe documente din locuinţa lui Ştefan Lungu. Procurorii DNA au descins luni dimineaţă la locuinţa lui Ştefan Lungu din Corbeanca, pentru a efectua cercetări în dosarul Gala Bute.

Călin Popescu Tăriceanu, presedintele Senatului, a confirmat primirea actelor pentru încuviinţarea urmăririi penale a lui Ion Ariton. „Am primit documentatia si solicitarea DNA in cazul colegului ION ARITON, insa le-am trimis inapoi la Procuratura dintr-un motiv pur tehnic”, a declarat Tăriceanu, citat de ziuanews.ro.

Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, Ion Ariton ar fi obligat firmele să sponsorizeze gala. Printre sponsori se numără Hidroelectrica şi Nuclearelectrica.

DNA a cerut, luni dimineaţă, aviz, pentru urmărirea penală a Elenei Udrea.

Elena Udrea este anchetată sub control judiciar și pusă sub urmărire penală, fiind acuzată spălare de bani și fals în declarații, în dosarul Microsoft. 

Elena Udrea a fost adusă, joi, cu mandat la DNA. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani (în forma dobândirii/utilizării de bunuri cunoscând că provin din infracțiuni) şi fals în declaraţii de avere. Elena Udrea ar fi știut de banii primiți de Cocoș în afacerea Microsoft. In eventualitatea unei cereri de arestare preventiva, este nevoie de aviz de la Parlament. Vacanta parlamentara se incheie pe 1 februarie, deputatii si senatorii vor reveni la munca luni, 2 februarie. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button