Elena Udrea, sub control judiciar, huiduită la Secţia 2 de Poliţie și verificată de ANI. VIDEO

de:
03 feb. 2015
0 Afișari
Elena Udrea, sub control judiciar, huiduită la Secţia 2 de Poliţie și verificată de ANI. VIDEO

UPDATE: Agenția Națională de Integritate verifică averea Elenei Udrea, anunță România Tv. 

Agenţia Naţională de Integritate verifică averea deputatului Elena Udrea, preşedinte (autosuspendat) al PMP. Potrivit unor surse, verificările au început în octombrie 2014, scrie stiripesurse.ro.

CITEȘTE ȘI: Averea Elenei Udrea, verificată de Agenţia Naţională de Integritate

Întrebată la cine s-a referit atunci când a spus că „marii bărbaţi politici ai ţării, şi nu numai politici, s-au ascuns pe sub mese”, Elena Udrea a răspuns: „La toţi bărbaţii care ştiu că eu am dreptate, mulţi dintre ei sunt oameni cu care am discutat lucrurile acestea din momentul în care le-am aflat în ultimele două luni. Mulţi dintre ei sunt oameni care au aceeaşi părere ca şi mine, şi astăzi, de frică, se ascund”.

CITEȘTE ȘI: SURSE: Elena Udrea va fi arestată în dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea a mai spus că a cerut o întâlnire cu cei de la SRI şi că este dispusă să meargă în orice moment la DNA pentru a da o declaraţie.

„Merg, nu e nicio problemă. Faptul că de patru ani nu m-a chemat nimeni să dau o declaraţie şi la două zile după ce am făcut afirmaţiile la adresa domnului Coldea se trece la percheziţii. După patru ani să faci percheziţii, se trece la acuzarea mea pentru că aş fi avut beneficii electorale prin faptul că am încercat să promovez România la această gală, mie îmi arată că este o legătură clară între declaraţiile mele şi ceea ce s-a întâmplat luni. Mă şi gândeam ieri, marţi dimineaţă ce dosar mai urmează? Eu aş fi dosarul”, a adăugat Udrea.

Întrebată dacă SRI are legătură cu afacerile Microsoft, Udrea a răspuns: „Nu aş spune SRI, fac o diferenţă clară între SRI şi o persoană. Instituţiile nu înseamnă o persoană, o persoană stă temporar într-o funcţie, o persoană poate să greşească, o instituţie nu”.

„Când e vorba de Elena Udrea toate lucrurile sunt speciale. Până și prezența la secția de poliția”, a afirmat Udrea marți.

„Sunt acuzată că beneficiul pe care l-aș fi avut ar fi electoral, că aș fi vrut să particip pentru beneficii de imagine. Eu nu mă aștept să fiu arestată. Dar abuzurile pe care le văd nu m-ar mira să continue cu o arestare. Încearcă în fiecare moment să mă decredibilizeze”, a declarat ea.

CITEȘTE ȘI: REACȚIA lui TRAIAN BĂSESCU, după declanşarea scandalurilor în care este implicată Elena Udrea

Elena Udrea a fost huiduită la intrarea în secţia 2 de Poliţie din Bucureşti. La ieşirea din secţia de Poliţie, Elena Udrea a declarat că nu se aşteaptă să fie arestată, însă modul în care au decurs lucrurile o face să creadă că s-ar putea continua chiar şi cu o încercare de arestare.

Cât despre protestatri, Udrea a afirmat că „sunt plătiți să stea acolo și să strige ce strigă”.

Întrebată cine i-ar fui putut plăti să manifesteze la Secția 2, ea a răspuns: „de cei care au interese să facă agitație în momentul acesta”.

„Ce este ilegal în a încerca să finanțezi cu fonduri europene imaginea României? Nu era campanie electorală, era 2011”, a mai spus Elena Udrea.

„Este pentru prima dată când se formulează o acuzație că un ministru în funcție își îndeplinește atribuțiile și încearcă să facă o acțiune pentru imagine. Păi ce să zicem de un ministru care face o autostradă, ce să zicem de un ministru care inaugurează o școală? Zicem că își face campanie electorală și are beneficii de imagine?”, a arătat fostul ministru, potrivit B1 TV.

UPDATE ora 11.00: Elena Udrea a ajuns în urmă cu puţin timp din nou la Secţia 2 de Poliţie, acolo unde trebuie să dea declaraţii de două ori pe săptămână, relatează Realitatea Tv.

„Nu mă aştep la loialitate şi la susţinere din partea nimănui. Ştiu că în acest moment sunt singură”, a spus Udrea, potrivit antena3.ro.

De altfel, Elena Udrea a anunțat pe pagina sa de Facebook că a renunțat la contestația privind începerea urmăririi penale şi la măsura obligării de a nu părăsi localitatea. Detalii aici.

Elena Udrea este urmărită penal pentru spălare de bani, în dosarul Microsoft. Ea este obligată să se prezinte la poliție după ce DNA a dispus începerea urmăririi penale în cazul său, sub control judiciar, Elena Udrea fiind acuzată de săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani și fals în declarații.

CITEȘTE ȘI: Nelu Iordache a făcut un nou denunț la DNA împotriva Elenei Udrea

Din cauza acestui control judiciar, Elena Udrea nu are voie să iasă din Bucureşti, nu-şi poate schimba domiciliul şi îi este interzis să comunice cu martori din dosar.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, UDREA ELENA GABRIELA trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a) să se prezinte la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie şi la Secţia 2 Poliţie Bucureşti ori de câte ori este chemată;
b) să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie şi Secţia 2 Poliţie Bucureşti cu privire la schimbarea locuinţei;
c) să se prezinte la Secţia 2 Poliţie Bucureşti, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d) să nu părăsească mun. Bucureşti, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi, alţi participanţi la comiterea infracţiunii, martorii din dosar şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.

Inculpatei UDREA ELENA GABRIELA i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive, se arată într-un comunicat al DNA.

Cookies