Elena Udrea, spionată cu microfoane plasate în buchete de flori

de:
11 aug. 2015
0 Afișari
Elena Udrea, spionată cu microfoane plasate în buchete de flori

Elena Udrea a postat marți pe Facebook următorul mesaj: „Sa vedeti intamplare… Am mers la o cafea cu doi colegi, dintre cei care au curaj sa spuna lucruri pe la televizor. Ca orice contemporan cu vremurile acestea, am vorbit si despre practica de supraveghere neoficiala a celor incomozi, dar si de tehnicile folosite mai nou, cum ar fi cuplurile asa zis romantice, care se aseaza langa masa ta, spre care orienteaza un frumos buchet de flori Philips.
Am stat putin, iar cu cinci minute inainte sa plecam a venit o domnisoara care s-a pus la masa de langa noi. Cand am dat sa iesim din locatie, ne-am intersectat cu un tanar inflacarat care ducea ca pe un steag o varza de aranjament floral, grabindu-se catre domnisoara de mai devreme. Intamplarea face ca unul din colegi s-a intors dupa nici cinci minute sa isi ia telefoanele uitate pe masa. Ce sa vezi, cuplul tocmai reunit lasase balta intalnirea si plecase. Cu flori cu tot, evident. Probabil erau pe inventar.”

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, va fi cercetată în continuare sub control judiciar, în dosarul „Gala Bute”. 

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

Cookies