Elena Udrea refuză mâncarea din arest. Astăzi, va fi vizitată de mama ei și va primi pachet

de:
13 feb. 2015
1 Afișari
Elena Udrea refuză mâncarea din arest. Astăzi, va fi vizitată de mama ei și va primi pachet

Elena Udrea continuă să refuze mâncarea oferită în arestul Capitalei, dar își păstrează un moral bun și zâmbetul pe buze, conform avocaților acesteia. Ba chiar glumește cu gardienii asupra condițiilor din celulă. 

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, susține că celula în care stă Udrea are niște condiții inumane, care duc la înjosirea celui deținut. Striblea a comparat celula cu cele din lagărele de concentrare.

„Cu siguranță că nu e cea mai confortabilă situație, dar e un om luptîtor care încearcă să-și facă apărarea pentru contestație și să speram că aceasta expunere la o situație deranjantă va fi sfârșită de contestație. Din ce am văzut, apreciez că aceste condiții de arest înseamnă înjosire. Ceea ce se întamplă în ultimul timp este o exagerare gravă în ceea ce privește acest concept de arest preventiv. Măsura preventivă s-a transformat într-o umilință, într-un circ fără margini. E un prejudiciu de imagine uriaș.

Potrivit unor surse, Elena Udrea este colegă de celulă(o cameră cu patru paturi) cu două dintre analistele financiare ale Dosarului Mediafax, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Una din acestea este Lucia Adăscăliţei. Celula Elenei Udrea se află la două celule distanţă de cea a Alinei Bica, ale cărei colege sunt tot din Dosarul Mediafax, scrie spynews.ro

Nu poți fi de acord cu condiții de lagăr de concentrare. Nu condițiile din penitenciar sunt problema, ci nerespectarea condițiilor în care intri în penitenciar”, a declarat avocatul Marius Striblea, conform stiripesurse.ro.

Astăzi, vineri, Elena Udrea va primi vizita mamei sale, care îi va aduce, cel mai probabil, și un pachet cu mâncare.

Elena Udrea, care a mai transmis postări pentru Facebook din arest, a promis că își va deschide un blog. Desigur, ea nu are acces la internet, dar va scrie pe hârtie ceea ce vrea să transmită, iar avocații se vor asigura că postările vor ajunge pe blog. 

Elena Udrea a fost arestată pentru 30 de zile și va sta închisă în aceeași celulă în care a stat și vrăjitoarea Vanessa, cea care a fost acuzată că a șantajat-o pe Oana Zăvoranu.

„Condițiile sunt inumane. Nici nu poți respira. Se spune că este o cameră VIP, dar realitatea este cruntă. Sunt păianjeni și gândaci în celulă, iar pe afară sunt ți șobolani. Nu vine nimeni să îți facă ordine și curățenie. Elena Udrea o să facă singură curățenie. Cel mai greu de suportat este spațiul. E mic și sufocant. Există o chiuvetă mică și spartă. La ora șapte dimineața trebuie să fii în picioare”, a declarat vrăjitoarea Vanessa la Kanal D, conform Libertatea.

Elena Udrea a petrecut noaptea într-o celulă de 15 metri pătraţi din cadrul Poliţiei Capitalei. Conform România TV, celula are şase paturi, însă, în celula în care se află Udrea, se află momentan doar trei deţinute. Conform sursei citate, Udrea a refuzat mâncarea şi nu a cerut pachet de acasă. Celelalte persoane implicate în dosar, Dorin Cocoş şi Alin Cocoş, sunt închise tot la Poliţia Capitalei, însă celulele în care se află sunt la demisol, pe când cea a Elenei Udrea este la etajul 1.

Wowbiz.ro a făcut publică o fotografie cu una dintre camerele din arestul Capitalei, unde sunt duse femeile reţinute pentru diverse infracţiuni. În imagine se văd 6 paturi suprapuse cu grilaj din fier, iar în celulă se află o toaletă turcească. Camera de dormit este separată de „baie” printr-o perdeluţă, iar pe post de masă, femeile se folosesc de un scaun.

Cookies