Elena Udrea protestează cu bilețele roz în Parlament și cere demisia lui Tăriceanu

Elena Udrea protestează cu bilețele roz în Parlament și cere demisia lui Tăriceanu

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a anunţat, marţi, că Partidul Mişcarea Populară a depus plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru trafic de influenţă în favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu.

În opinia reprezentanţilor PMP, „e necesara o decizie a justitiei in acest caz, cu atat mai mult cu cat in aceasta perioada domnul Tariceanu face demersuri sa devina presedinte interimar al Romaniei, cu sprijinul unei majoritati parlamentare unite de acelasi ideal: acapararea justitiei”.

”PMP a depus plângere penală la DNA împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu pentru trafic de influenţă în favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu, pentru că acesta îi cerea, pe când era prim-ministru, printr-un bileţel colorat, preşedintelui Băsescu să intervină la Parchet în favoarea prietenului său. Tăriceanu ar trebui să-şi dea de urgenţă demisia din fruntea Senatului. El este ultimul om care ar putea vorbi despre onoare sau Justiţie, în condiţiile în care acum nu este decât o marionetă în mâinile lui Dan Voiculescu şi ale tuturor celor care au probleme cu legea şi vor să scape nepedepsiţi după ce au prăduit România. Sunt convinsă că DNA-ul de acum va putea face mult mai multă lumină în acest caz decât Parchetul General de atunci pe care majoritatea PNL – PSD îl controla”, a declarat Udrea, citată de Agerpres.