Elena Udrea promite serial cu dezvăluiri despre „oameni din politică sau din presă”

de:
04 feb. 2015
0 Afișari
Elena Udrea promite serial cu dezvăluiri despre

„Cândva am spus că „justiţie până la capăt” este un principiu eficient doar dacă este însoţit de adevăr până la capăt.
Mă uit la tv şi mă minunez! Oameni din politică sau presă, care de-a lungul timpului au venit la mine cu diverse solicitări sau care s-au finanţat din banii celor acuzaţi de încălcarea legii, expun teorii despre justiţie, stat de drept, corectitudinea politicienilor etc.
De mâine, vă promit serial cu fiecare dintre ei.”, a scris Elena Udrea pe pagina personală de Facebook.

Elena Udrea este urmărită penal pentru spălare de bani, în dosarul Microsoft. Ea este obligată să se prezinte la poliție după ce DNA a dispus începerea urmăririi penale în cazul său, sub control judiciar, Elena Udrea fiind acuzată de săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani și fals în declarații.

Procurorii DNA au cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, în dosarul GALA BUTE. 

„În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – doamna Laura Codruţa Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de UDREA ELENA GABRIELA, membru al Camerei Deputaţilor care, în perioada în care se presupune că a săvârşit faptele, a îndeplinit funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Cererea de efectuare a urmăririi penale are în vedere săvârşirea infracţiunilor de:
– abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite,
– tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene
– folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite ( art. 13 din Legea nr. 78/2000)

Faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 – 2012.”, conform comunicatului trimis de procurorii DNA.

Cookies