Elena Udrea, pe Facebook: „Nu mai bine mă ard pe rug decât să mai jucăm acest teatru absurd?”

de:
24 feb. 2015
2 Afișari
Elena Udrea, pe Facebook:

„Nu mai bine mă ardeţi pe rug?
Opt cereri de arestare preventivă și urmărire penală în două săptămâni formulate de procurori îimpotriva mea, dintre care trei în numai două ore!
Nu există, se pare, un infractor mai mare în România!
Totul este făcut pe repede înainte. Zeci de acuzații total nefondate. Numai denunțurile frauduloase ale unor persoane suspectate de fapte ilegale. Toţi cei implicati, chiar dacă fac presiuni dovedite asupra martorilor, sunt liberi.
Arestaţi, doar cei care nu au fost de acord să formuleze acuzaţii la adresa mea!
Nu mai bine mă ard pe rug decât să mai jucăm acest teatru absurd?”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Procurorii DNA au trimis la Curtea Supremă o nouă cerere de arestare a Elenei Udrea. Înalta Curte de Casație și Justiție va discuta dosarul Elenei Udrea acuzată în cazul Gala Bute miercuri, la ora 8:00.

Elena Udrea se va prezenta miercuri la ora 08.00 în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție care vor decide dacă ea trebuie arestată din nou în urma unei noi solicitări înaintate marți de către DNA judecătorilor ÎCCJ, potrivit Realitatea Tv.

Elena Udrea este urmărită penal pentru luare de mită şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, în dosarul „Gala Bute”. La ieşirea de la DNA, Udrea a declarat că procurorii i-au adus la cunoştinţă învinuirile şi se aşteaptă să fie formulată o nouă cerere de arestare pe numele său.

Elena Udrea a declarat la ieșirea din sediul DNA: „Mi s-au adus la cunoștință noi învinuiri”. Udrea a declarat că se aşteaptă să fie formulată o nouă cerere de arestare pe numele său.

„Toți cei care au fost anchetați în dosarul Gala Bute sunt în libertate. Numai Rudel Obreja nu a fost de acord să declare ce i s-a  cerut. Nu am niciun motiv să fac denunț împotriva nimănui.

După ce stai 3 luni în arest, probabil spui ce ți se cere”, a mai spus Elena Udrea la ieșirea din sediul DNA după mai bine de 4 ore de audieri.

Elena Udrea a mai declarat că va continua cu denunțurile în ceea ce-l privește pe generalul Florian Coldea.

Avocatul Elenei Udrea a declarat că avizul pe care l-a obținut ieri de la Camera Deputaților este dată cu un vot care nu este legal. În astfel de situații votul se dă cu majoritatea voturilor membrilor Camerei. Trebuiau să voteze 199 membri pentru această cerere, această hotărâre este invalidă. Avem proceduri parlamentare de care vom uza și vom acționa și juridic.

Dna Udrea nu a făcut niciun denunț. Ea a dat declarații și s-a apărat în mod detaliat respingând acuzațiile. Totul se bazează pe denunțuri. Deodată nu mai ești pericol public după ce vorbești cu procurorii. DNA-ul cere pentru tine înlocuirea arestului preventiv în arest la domiciuliu”, a spus Marius Striblea.

Însă președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a spus marți că în cazul în care un articol dintr-o lege sau dintr-un regulament intră în contradictie cu Constituția, Legea Fundamentală este cea care prevalează. 

Cookies