ARHIVA B365

Elena Udrea: Oprescu minte şi propune SF-uri

Elena Udrea a declarat că nu intenţionează să candideze la Primăria Municipiului Bucureşti, după ce luni a fost acuzată de primarul Sorin Oprescu că influenţează votul Consilierilor Generali din partea PDL pentru câştigul său electoral. Primarul susţinea că amendamentele aduse de consilierii PDL la bugetul Capitalei blochează proiecte importante pentru Bucureşti.

„Oprescu minte. Spune că PDL îi blochează proiecte, dar niciunul din proiectele despre care vorbeşte nu este al lui. Toate proiectele de investiţii din Capitală sunt iniţiate, promovate şi susţinute de PDL. Nu e nici măcar unul singur iniţiat de Sorin Oprescu” –  a declarat liderul PDL Bucureşti într-o conferinţă de presă desfăşurată marţi la prânz. Udrea a precizat că stadionul Lia Manoliu va fi terminat anul acest, însă cu bani de la guvern şi nu din bugetul Primăriei Capitalei. Oprescu acuza PDL-iştii, cu doar o zi în urmă, că vor să îşi asume meritul pentru reconstruirea stadionului, acesta urmând „să poarte numele Elenei Udrea”. Ministrul Dezvoltării susţine, însă, că Oprescu a dublat bugetul pentru refacerea stadionului naţional, costurile crescând de la 140 de milioane la 300 de milioane de euro.

Udrea a mai precizat că propunerea de buget adusă de Oprescu avea un deficit de 519 milioane lei, recuperat prin amendamentul adus de PDL şi redistribuit pentru acoperirea cheltuielilor la căldură, apă şi transport. „Oprescu a venit cu o propunere de buget ilegală, nerealistă, pentru a-şi ascunde propria incompetenţă managerială” – declara Elena Udrea. Ea a mai arătat că Primăria Generală are proiecte de investiţii începute în valoare de 18,5 miliarde lei, pentru care are însă în bugetul de anul acesta doar 1,8 miliarde.

„Oprescu propune SF-uri şi proiecte fanteziste, relevante pentru bucureşteni, dar în altă perioadă economică” – a concluzionat Elena Udrea.

Primarul a anunţat că va ataca în instanţă bugetul votat de consilierii generali. Sorin Oprescu declarat duminică, la Antena 3 că „Udrea mi-o trage, politic vorbind, de două-trei luni”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button