Elena Udrea, mesaj din penitenciar: Îmi cer scuze că am crezut in justiția făcută cu implicarea SRI

de:
17 apr. 2015
0 Afișari
Elena Udrea, mesaj din penitenciar: Îmi cer scuze că am crezut in justiția făcută cu implicarea SRI

„Îmi cer scuze pentru eroarea uriaşă de a fi crezut în justiţia făcută cu implicarea SRI.
Îmi cer scuze pentru că ani de zile am apărat sistemul şi nu am înţeles că orice victimă colaterală acceptată înseamnă uciderea democraţiei. Îmi cer scuze tuturor celor cărora le-am ignorat dreptul de a fi consideraţi nevinovaţi până la pronunţarea unei instanţe, ca şi celor condamnaţi cărora le-am negat dreptul de a contesta independenţa justiţiei înainte de a-i lăsa să ne arate argumentele lor”, se arată pe pagina de facebook a fostei candidate la președinție.

Elena Udrea a cerut instanţei să îi înlocuiască măsura arestului preventiv, arătând că nu trebuie să stea închisă de dragul opiniei publice, care nu reprezintă un substitut al probelor din dosar, a declarat avocatul Marius Striblea, după şedinţa de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa supremă a judecat, joi, 16 aprilie, contestaţia formulată de fostul ministru Elena Udrea după ce un judecător de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) i-a respins, în 10 aprilie, cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, joi, ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv. Decizia este definitivă şi nu mai poate fi contestată.

Cookies