Elena Udrea le dă emailuri bucureştenilor despre maidanezi

de:
23 apr. 2011
0 afișări
Elena Udrea le dă emailuri bucureştenilor despre maidanezi

Bucureştenii care au postat probleme pe Bucureştiometrul lansat de preşedintele PDL pe blogul personal sau pe pagina de Facebook au început să primească emailuri de la Elena Udrea. Astfel, un cititor B365.ro ne-a transmis un email ce conţine răspnsul la sesizarea problemelor pe care acesta le are cu maidanezii din sectorul 6.

”Câinii maidanezi  reprezintă una dintre problemele ”eterne” ale Capitalei, pentru a cărei rezolvare voinţa politică a lipsit, din păcate, în ultimii ani. În momentul de faţă, ambiguitatea legislativă te privează, în calitate de cetăţean al Bucureştiului, de a şti cu exactitate în a cui responsabilitate intră găsirea unor soluţii.

Concret, există un ping-pong continuu între primarii de sector şi Primăria Capitalei, fiecare declinându-şi răspunderea! Acest lucru este de înţeles în condiţiile în care există interse financiare uriaşe – în joc sunt zeci de milioane de euro cheltuiţi anual la nivelul în Capitalei – care împiedică luarea unor decizii clare, care să să ducă la îndepărtarea animalelor de pe străzi. Iar de suferit au doar cei peste 10.000 de bucureşteni care ajung anual în spitale, muşcaţi de câini.

Îţi voi da un exemplu: Primăria Sectorului 1 a înfiinţat un adăpost în care pot trăi 5-600 de câini. Potrivit informaţiilor de la inaugurarea adăpostului, întreţinerea unui singur câine costă 150 de lei pe lună, ceea ce înseamnă aproximativ 1 milion de lei pe an.

Dacă sectorul 1 ar fi o insula pustie în mijlocul oceanului, măsura ar fi binevenită, dar însuşi primarul Andrei Chiliman estima că există între 7000 şi 9000 de câini maidanezi în sectorul său, ceea ce înseamnă că adăpostul inaugurat din Odăi nr 3-5 este insuficient.

Asta ca să nu mai punem la socoteală faptul că, cel mai probabil, daca e sa facem putin haz de necaz, maidanezii nu cunosc conţinutul decretului de pe vremea lui Nicolae Ceausescu, numărul 284 din 1979, prin care este stabilită arbitrar împărţirea administrativ-teritorială a Bucureştiului, şi…. îndrăznesc să se mai si plimbe dintr-un sector în altul.

Concluzia este că avem nevoie de implicare politică reală, precum şi de un cadru legislativ clar, care să excludă interpretările folosite drept pretexte în momentul de faţă.

Legea Capitalei, proiect pe care îl susţin în calitate de preşedinte al PD-L Bucureşti, nu va duce imediat la dispariţia câinilor comunitari de pe străzile Bucureştiului, însă poate asigura condiţiile necesare ca mecanismele administraţiei locale să funcţioneze în interesul bucureştenilor, intr-un mod unitar.

Vom avea un singur primar şi 55 de consilieri aleşi uninominal, care vor  nevoiţi să-şi asume rezolvarea problemei câinilor comunitari, fara a plimba responsabilitatea dintr-un sector in altul, astfel încât să le dea mâna să participe şi la următoarele alegeri.”

Emailurile sunt semnate „Elena Udrea, preşedinte PDL Bucureşti, şi echipa proiectului Bucureştiometrul”.

Cookies