ARHIVA B365

Elena Udrea, la DNA luni pentru al patrulea dosar. Contestă cauţiunea de 5 milioane lei

Elena Udrea s-a prezentat luni dimineaţa la DNA, fiind citată într-un nou dosar, al patrulea. În cel de-al treilea dosar, în care a scăpat de arestare prin votul Parlamentului, fostul ministru trebuie să plătească o cauţiune de 5 milioane de lei în zilele următoare, dar se plânge că nu are bani, aşa că va contesta măsura dispusă de procuror.

„Voi contesta atât cuantumul, cât şi faptul că atâta timp cât absolut toate bunurile mele sunt sub sechestru, nu e posibil ca din indemnizaţia de parlamentar să achit o asemenea cauţiune. Se va cere un nou aviz de arestare dacă nu plătesc”, a declarat Udrea, conform ştiripesurse.ro.

Fostul ministru Elena Udrea a anunțat, vineri seara, după ce fusese audiată de procurorii DNA, că i s-a înmânat o citație pentru un alt dosar și preciza că se consideră o persoană persecutată. Ea informa că va face sesizări tuturor ambasadelor din România și tuturor instituțiilor internaționale care se ocupă de drepturile omului.

Potrivit acesteia, citația i-a fost înmânată de către același procuror, iar acuzațiile sunt legate de fapte pentru care a fost arestată preventiv prima dată, respectiv de modul în care s-a obținut un credit de la BRD.

„Înțeleg că acuzația ar fi de complicitate la abuz în serviciu. Bun, nu contează. Contează că pe bandă rulantă apar dosare despre Elena Udrea. Cred că DNA se ocupă de Elena Udrea și, din când în când, ca să mai arate că există și altă activitate, mai apare câte un personaj pe aici. (…) Faptul că banca respectivă dădea un tip de credite și că eu probabil că l-am solicitat…”, spunea Udrea.

Procurorii DNA au dispus vineri măsura controlului judiciar pe cauțiune în cazul Elenei Udrea în dosarul în care Parlamentul a încuviințat începerea urmăririi penale și reținerea acesteia, nu însă și arestarea preventivă, fiind stabilită suma de cinci milioane lei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button