ARHIVA B365

Udrea, la ieşirea din arestul Poliţiei Capitalei: Probabil că voi merge miercuri în Parlament

Elena Udrea a declarat, marţi seară, la ieşirea din Arestul Poliţiei Capitalei, că nu ar vrea să spună nimic în acest moment şi că probabil va merge miercuri în Parlament, unde Comisia juridică a Camerei discută o nouă cerere de arestare pe numele ei. „Probabil că mâine voi merge în Parlament”, a spus Udrea, la ieşirea din arestul Poliţiei Capitalei.

Elena Udrea a părăsit, în jurul orei 20.15, Arestul central al Poliţiei Capitalei.

La întrebările jurnaliştilor, ea a răspuns doar „N-aş vrea să spun nimic la momentul acesta”. Ulterior, întrebată dacă va merge miercuri la Parlament, ea a răspuns „Probabil că voi merge mâine în Parlament”.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va discuta, miercuri, cererea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea pentru noi acuzaţii în dosarul „Gala Bute”.

Potrivit deciziei, Udrea nu are voie să vorbească cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, în mod direct sau indirect, şi nici să divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale informaţii din cauza penală.

Instanţa îi atrage atenţia că în caz de încălcare a oricăreia dintre aceste obligaţii se poate dispune din nou arestarea ei preventivă.

Arestul la domiciliu a fost dispus pentru perioada 17 februarie – 17 martie inclusiv, pentru fapta de trafic de influenţă, în legătură cu denunţul lui Dinu Pescariu.

Fostul ministru Elena Udrea se află în arest din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Microsoft.

Elena Udrea va părăsi arestul central în această seară. Fostul ministru trebuie să fie la dispoziţia instanţelor judiciare când acestea vor dori. Udrea nu are voie să comunice cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi Ana Maria Topoliceanu sau cu membrii familiilor, anchetaţi în acelaşi dosar. De asemenea, Udrea nu are voie să părăsească imobilul în care locuieşte, nu mai are voie să posteze pe reţelele de socializare dacă nu doreşte să ajungă din nou în arest preventiv şi nici nu mai are voie să mai dea declaraţii presei, potrivit Antena 3.

Avocatul Elenei Udrea a declarat că merge să îi dea fostului ministru vestea că va părăsi arestul Poliţiei Capitalei şi va rămâne în arest la domiciliu.

Procesul Elenei Udrea la Înalta Curte de Casație și Justiție a durat aproximativ trei ore și s-a încheiat în jurul orei 11:00. Instanța supremă a rămas în pronunțare în jurul orei 11.00.

Elena Udrea a fost adusă marți dimineața, în jurul orei 7:30, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), unde se judecă recursul său la decizia de arestare preventivă luată în dosarul Microsoft. Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a ajuns la ÎCCJ alături de Ruxandra Dragomir, colega de partid a Elenei Udrea. Avocatul Elenei Udrea nu a făcut declarații.

Procesul în care deputatul Elena Udrea contestă la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) arestarea sa preventivă în dosarul Microsoft s-a încheiat marți dimineață, instanța rămânând în pronunțare în acest caz, anunță Agerpres.

„Am depus în instanță câteva extrase din presa vremii, presa anterioară momentului 29 ianuarie, prin care Elena Udrea și-a expus părerea cu privire la presupusele fapte de fals în legătură cu acele chitanțe din afacerea domnului Cocoș cu domnul Pescariu, pe de o parte, iar pe de altă parte cu privirea la situația pe fond din dosarul „Microsoft.

Am vrut să demonstrăm cu aceste înscrisuri că, în mod public și anterior obligației de a nu lua legătura cu alte persoane din dosar, dumneaei a expus aceleași puncte de vedere”, a declarat Marius Striblea, unul dintre avocații Elenei Udrea.

Elena Udrea a fost adusă din arestul Poliției Capitalei cu cătușe la mâini. Udrea a coborat linistită și zâmbitoare din dubă, îmbrăcată în același pardesiu gri, potrivit ziare.com.

Deputatul PMP va afla la termenul de judecată de marți dacă poate merge acasă sau dacă va rămâne după gratii. Ședința de judecată este programată să înceapă la ora 8:00.

Magistrații de la instanța supremă au decis, miercuri seara, ca Elena Udrea să fie arestată preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzată de trafic de infuență în dosarul Microsoft.

Decizia, nedefinitivă, a fost atacată de avocații deputatului PMP, care se așteptau ca termenul de judecată în acest caz să aibă loc luni.

Totuși, magistrații au stabilit să ia în discuție recursul Elenei Udrea cu o zi mai târziu, prilej de nemulțumire pentru fostul ministru al Turismului, care s-a plâns de condițiile greu de suportat din arestul Poliției Capitalei, unde este încarcerat.

CITEȘTE ȘI: Udrea, pe Facebook, despre noua cerere de arestare preventivă: E un exces, o situaţie fără precedent

Cazul Elenei Udrea este unul unic în Parlamentul României. În prezent nu există procedură parlamentară pentru cazul fostului deputat. Întrucât Udrea se află în prezent în arest, dar mai are şi alte dosare în care i se aduc acuzaţii, Elena Udrea trebuie să ajungă din nou în faţa colegilor săi pentru a da declaraţii, iar ulterior aceştia să decidă dacă acceptă cererile procurorilor pentru arestarea ei. Astfel, conducerea Camerei Deputaţilor a decis să discute cu ministrul Justiţiei şi cu procurorul general pentru a stabili modalitatea în care Elena Udrea, aflată în arest, poate veni să dea declaraţii în faţa colegilor săi. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, spune că în momentul audierii în Parlament Elena Udrea nu poate purta cătuşe, chiar dacă este arestată. Detalii AICI.

Dacă judecătorii decid că Elena Udrea poate fi cercetată în libertate, ea va avea posibilitatea să părăsească celula poliției și să meargă acasă. În acest caz, cel mai probabil, deputatul PMP va fi cercetat în continuare sub control judiciar.

Elena Udrea a fost arestată preventiv pe 11 februarie, la cererea procurorilor DNA, fiind acuzată de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea); trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro); și spălare de bani.

Procurorii susțin că, în anul 2010, o persoană din cercul relațional al lui Dorin Cocoș, fostul ei soț, a preluat creanța aferentă creditului de 3,26 milioane de euro contractat de Elena Udrea la o bancă și că din cercetări a rezultat că preluarea acestuia a reprezentat doar o modalitate de ascundere a circuitului financiar și a beneficiarului real al bunurilor, respectiv a investiției ce urma a se realiza pe terenul cumpărat din credit.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button