Elena Udrea îl invită pe Oprescu la o discuţie privind realizarea Bd. Uranus

Elena Udrea îl invită pe Oprescu la o discuţie privind realizarea Bd. Uranus

„Având în vedere faptul că, în prezent, în Bucureşti se desfăşoară proiectul de realizare a diametralei Berzei – Buzeşti, operaţiune urbană majoră (…), acţiune contestată de o serie de organizaţii ale societăţii civile pe aspecte de legalitate, transparenţă, oportunitate, reglementare urbaniscă şi implementare, precum şi faptul că Planul Urbanistic Zonal aferent este în curs de avizare la MDRT, neîndeplinind încă toate condiţiile de conformitate tehnică şi administrativă prevăzute de lege pentru a primi avizul nostru, consider ca necesară şi oportună organizarea unei întâniri pentru a defini împreună modul în care proiectul poate fi transformat într-un adevărat proiect de regenerare urbană integrată”, se arată în învitaţia transmisă de Elena Udrea primarului Capitalei.

Ministrul Turismului s-a arătat interesat şi de găsirea unei modalităţi de a etapiza şi gestiona intervenţiile, fără a bloca Bucureştiul. Udrea îl invită astfel pe Oprescu să organizeze împreună, pe 9 iunie, la sediul MDRT, o dezbatere publică privind proiectul amintit.

MDRT a anunţat, în 2 iunie, că ministrul Elena Udrea a dispus Inspectoratului Teritorial de Construcţii Bucureşti încetarea lucrărilor pe toate segmentele şantierului diametrala Buzeşti-Berzei până la elaborarea unui proiect care să respecte legea.

Și prefectul Capitalei – Mihai Atănăsoaei a solicitat suspendarea autorizaţiei de construcţie pentru tronsonul II al proiectului Uranus-Berzei, până la soluţionarea pe fond a acţiunii de anulare a PUZ-ului introdusă de ONG-uri.