Elena Udrea: „Hai la referendum!”

de:
05 apr. 2011
0 Afișari
Elena Udrea:

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului scrie pe blog că „încă din ianuarie, am spus că nu se va lua vreo decizie fără organizarea unui referendum. Reiterez aici această idee: avem nevoie de consultarea bucureştenilor şi nu se va lua nicio hotărâre împotriva voinţei acestora. Când urnele vorbesc, politicienii trebuie să tacă. (…) Legea Capitalei este un demers care trebuie să aparţină bucureştenilor. Ei trebuie să spună cum vor să arate oraşul. Trebuie consultaţi cu privire la problemele cele mai importante. Sunt răspunsuri care se lasă aşteptate de ani de zile, pentru că factorii de decizie nu i-au întrebat pe bucureşteni, aşa cum încercăm noi să facem acum.”

Chiar dacă Legea Capitalei nu pare să aibă multă susţinere acum, Elena Udrea scrie că nu se teme: „Suntem partidul care a câştigat atâtea bătălii electorale pe muchie de cuţit. De cele mai multe ori pornind cu şansa a doua. Aşa că nu avem cum să ne temem de un referendum, aşa cum absurd sugerează unii.”

PDL sprijină proiectul „Legea Capitalei”, o organizare administrativă a oraşului cu un singur buget, unde primarii de sector să fie desemnaţi din rândul Consilierilor Generali.

Ca de obicei, liderul PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, nu scapă netaxat de Elena Udrea: „P.S.: O „gaşcă de bărbaţi”, cu Andrei Chiliman în frunte, s-a format să apere Bucureştiul de o femeie. Cred că ceea ce îi deranjează este că o femeie poate să conducă organizaţia de Bucureşti a unui partid. Cu siguranţă asta nu se va întâmpla niciodată în PSD sau PNL. Cred că bucureştenii trebuie să decidă cum va arăta Legea Capitalei, nu o mână de politicieni misogini.”

Primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman, şi cel al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, au lansat campania „Apără Bucureştiul de Elena Udrea”, prin care strâng semnături în favoarea organizării unui referendum privind organizarea viitoare a Capitalei. Cei doi primari de sector doresc să se păstreze actuala formulă, cu şase sectoare, fiecare cu bugetul propriu, pe lângă cel al Primăriei Generale, şi cu primari de sector aleşi direct de cetăţeni.

Primarul Sorin Oprescu declara, în martie, că referendumul ar putea fi organizat la sfârşitul lui mai.

Cookies