Elena Udrea a făcut primul pas spre candidatura la Primăria Capitalei

de:
16 nov. 2010
0 Afișari
Elena Udrea a făcut primul pas spre candidatura la Primăria Capitalei

Democrat-liberala Elena Udrea a declarat marţi că nu exclude din start propria candidatură la Primăria Capitalei, dar a precizat că nu elimină nici varianta ca PDL să susţină un competitor din afara partidului, atât timp cât acesta îndeplineşte criteriile democrat-liberale referitoare la pregătire, implicare şi competenţă, anunţă Agerpres.

„Nu exclud din start o candidatură a mea (n.r. – la Primăria Capitalei). Este o obligaţie a liderului de organizaţie să asigure cel mai bun candidat (…), după cum nu exclud varianta ca acest candidat să nu fie neapărat din partid. Un alt obiectiv pe care îl am este redeschiderea dialogului cu societatea civilă, un lucru pe care iarăşi am uitat să-l facem. Oricine îndeplineşte criteriile pe care le are partidul referitoare la pregătire, implicare, competenţă poate fi candidatul PDL pentru Primăria Capitalei, în situaţia în care apreciem că Bucureştiul poate avea nevoie de un alt tip de primar decât un neapărat, să zicem, membru de partid. Nicio variantă nu este exclusă. (…)”, a declarat marţi, la Palatul Parlamentului, ministrul Elena Udrea.

Ea a precizat că PDL trebuie să aibă grijă ca cel care va candida să aibă şanse reale şi să-şi măsoare încrederea pe care i-o acordă bucureştenii înainte să intre în competiţie.

Ea a mai spus că este dificil să precizeze dacă îşi propune ca PDL Bucureşti să atingă un anumit procent în alegerile locale din Capitală, întrucât, în acest moment, toate partidele au scăzut în preferinţele electoratului.

„Şi PDL a scăzut. Până la urmă de aici a pornit nevoia de a schimba abordarea politică la Bucureşti. Din faptul că procentul este cel mai mic din ultima perioadă pe care l-a avut partidul. Ne propunem să câştigăm Capitala, să câştigăm majoritatea în CGMB şi să mergem cu cel mai bun candidat la Primăria Generală. Vom vedea în următorii doi ani cine este persoana care îndeplineşte această condiţie”, a mai spus Udrea.

Elena Udrea este unicul candidat pentru funcţia de lider al filialei de Bucureşti a PDL, funcţie pe care o îndeplineşte interimar şi acum, dar pentru care alegerile se vor desfăşura în acest week-end.

Cookies