Elena Udrea e închisă în Bulgaria, dar judecătorii din București și-au dat seama că habar n-au unde anume. Autoritățile române vor anchetă europeană

09 mai 2022
663 Afișari
Elena Udrea e închisă în Bulgaria, dar judecătorii din București și-au dat seama că habar n-au unde anume. Autoritățile române vor anchetă europeană
Elena Udrea e închisă în Bulgaria, dar judecătorii din București și-au dat seama că habar n-au unde anume. Autoritățile române vor anchetă europeană. Sursa foto: Facebook/ Elena Udrea

Un lucru este cert: Elena Udrea este închisă în Bulgaria, dar judecătorii din București și-au dat seama că nu știu unde anume, mai exact. Curtea de Apel București a emis luni un ordin european de anchetă pentru a afla unde se află fostul politician.

Elena Udrea e închisă în Bulgaria, dar judecătorii din București și-au dat seama că habar n-au unde anume

Eram în tramvai și ascultam conversația unor doamne care se întrebau unde anume este închisă Elena Udrea. Răspunsul: nici autoritățile nu cunosc care este, de fapt, locația exactă.

Astfel, un judecător de la Curtea de Apel București a declarat luni, 9 mai 2022, că urmează să emită un ordin european de anchetă, pentru identificarea locului din Bulgaria unde este deținut fostul politician. Autoritățile au nevoie de această informație pentru că Elena Udrea trebuie să fie audiată în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare a banilor – de 5 milioane de dolari primiți de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

La termenul de judecată de luni, magistratul a vrut să afle dacă avocatul Elenei Udrea știe locația exactă, pentru ca Udrea să fie citată în vederea audierii.

Avocatul a declarat că nu cunoaște locația exactă în care se află încarcerată Udrea pe teritoriul Bulgariei, asta pentru că el se ocupă doar de dosarele pe care fostul politician le are în România.

Autoritățile române vor anchetă europeană

Judecătorul a stabilit că nici măcar instanța care se ocupă de procedurile de extrădare – Tribunalul București – nu a transmis locul în care este închisă Elena Udrea în Bulgaria. Astfel, a anunțat că urmează să emită un ordin european de anchetă, pentru a fi localizat locul exact.

Fostul ministru a decis să fugă din țară la începutul lunii aprilie, înainte ca Instanța să confirme condamnarea de 6 ani de închisoare, primită în dosarul Gala Bute. Udrea a fost prinsă în Bulgaria, iar procesul de extrădare este în desfășurare.

Cookies