ARHIVA B365

Elena Udrea, după ce deputaţii au votat PENTRU ARESTARE: Parlamentul a avut o şansă, dar a ratat-o

Elena Udrea a reacţionat, pe Facebook, după ce deputaţii au votat în favoarea arestării preventive.

 „Parlamentul a avut o şansă, dar a ratat-o. Eu îmi asum destinul.  Subiectul nu trebuie să fie ce se întâmplă cu mine, ci cum va arăta România condusă din umbră discreţionar şi ocult, odată ce adevărul a fost suprimat.”, a scris Udrea pe Facebook.

Camera Deputaţilor a încuviinţat, luni, toate cele şase solicitări ale Justiţiei în privinţa Elenei Udrea, dintre care trei pentru începerea urmăririi penale în două dosare şi trei pentru arestare preventivă. 

Elena Udrea a cerut în prealabil colegilor să voteze pentru începerea urmăririi penale, dar nu şi pentru a permite arestarea sa preventivă. „Nu vă cer să blocaţi justiţia, ci să o lăsaţi să funcţioneze şi în cazul Elena Udrea. Să fie anchetată. Vă cer să nu fiţi părtaşi la un abuz”, a declarat Elena Udrea.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, marţi, de la Camera Deputaţilor, două avize pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, unul în dosarul „Gala Bute” şi celălalt în dosarul Microsoft.

În dosarul „Gala Bute”, avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea şi pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât şi încuviinţarea arestării preventive.

În aceeaşi cauză, DNA ceruse luni aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru infracţiunile de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Comisia juridică a avizat favorabil, miercuri, solicitarea DNA.

În dosarul Microsoft, DNA a cerut, marţi, aviz pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru trei fapte de trafic de influenţă – două în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, respectiv legate de derularea contractului e-România -, spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, precum şi încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului PMP pentru aceste infracţiuni.

De asemenea, în dosarul Microsoft, procurorii au solicitat aviz pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar, luată în cazul Elenei Udrea în 29 ianuarie, cu arestarea preventivă, pentru faptele de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, pentru care este deja urmărită penal. Anchetatorii susţin că Udrea a încălcat condiţiile controlului judiciar când a făcut afirmaţii publice cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse, motiv pentru care se impune arestarea ei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button