ELENA UDREA a povestit în Parlament condițiile oribile din arest: Am fost dezbrăcată și controlată

de:
23 feb. 2015
0 Afișari
ELENA UDREA a povestit în Parlament condițiile oribile din arest: Am fost dezbrăcată și controlată

UPDATE. ELENA UDREA poate fi ARESTATĂ în dosarul GALA BUTE

Discursul Elenei Udrea:

– Noi nu ne opunem justiției. Am fost de acord mereu că justiția trebuie să funcționeze în cazul tuturor. Dar pentru asta era suficient să dați aviz doar cererilor de urmărire penală.

– Nu a contat excepționalul situației în care m-am aflat, un demnitar asupra căruia au fost formulate trei cereri de arestare 

– Nu a contat că era evident că eram o ținta. Celor mai mulți le-a fost teamă că le-ar face mâine la fel. Ati stat pana la 1 noaptea si ati votat apoi ati trimis in miezul noptii spre publicare deciziile

-Cererea de astazi se bazeaza pe denunturi.

– Prietena mea m-a turnat pentru a fi eliberata.

– Stimați colegi în urmă cu 2 saptămâni ati aprobat trei cereri de arestare si una de urmărire. Din cele 7 capete de acuzare ultimul complet de la Curtea supremă a reținut doar unul. Asta dă măsura a două lucruri: 1. Este evident că sunt o țintă. Faptul că astăzi trebuie să votati inca două cereri este o dovadă în acest sens. 2. Multe dintre aceste acuzații sunt minciuni. Cei care fac denunțuri împotriva pleacă acasă. 

– Cred că noi avem obligatia de a corecta aberatiile din cele două coduri

– Gala Bute reprezinta dovada ca separatia celor trei puteri in stat nu functionează. Firul rosu este opinia procurorilor care arată ca aceasta Gală nu ar fi trebuit să aibă loc. Da, am vrut ca aceasta Gala să aibă loc în România. Dar este acesta un motiv pentru care să fiu arestata?

– Nu este nimeni în această țară care poate susține că eu i-am cerut să faca altceva decât ceea ce prevede legea. 

– Am fost dusa in arestul Politiei Capitalei, am fost dezbracata și controlată la sânge. Mi-a fost luat sutienul si dusa intr-o cameră cu patru paturi și WC turcesc. Atunci când nu il foloseam puneam un pet ca să nu vină sobolanii. Aveam apă caldă doar noaptea și dimineața. Dacă te spălai pe cap, nu aveai acces la foen să te usuci, puteai să faci meningită.  

– As fi vrut sa vin astazi in catuse in fata dumneavoastra.

– In arest am intalnit doua femei admirabile aflate acolo pentru ca lucrau la departamentul contabilitate al unei firme cu  nereguli. Nu sunt un pericol pentru societate, nu au comis fapte abonimabile. Se lupta pentru viata lor. Stau cu lunile inainte de a se judecat acuzatiile pentru care sunt aduse. Procurorii spera ca vor recunoaste fapte pe care nu le-au comis.

Arestul preventiv este o parghie similara cu tortura, la care se apeleaza prea des. Trebuie sa oprim ca arestarea preventiva, prevazuta initila ca o masura exceptionala, sa devina o practica.

Justitia pe care o clamam de atatea ori, are si aceasta fata despre care nu vorbim.

DNA -ul trebuie sa reformeze clasa politica e o mare minciuna. E periculos pentru statul de drept sa lasi doi oameni sa decida cine e arestat si cine nu. Cei care trebuie sa reformeze clasa politica sunt cetatenii.

– Trebuie să oprim ca arestarea preventivă să devină o practica ceea ce poate afecta actul de justiție

– S-a ajuns ca actul de justitie să fie apanajul exclusiv al unei persoane sau a aunei instituții

– Este periculos pentru democratie să lasi doar doi oameni să decidă cine poate fi arestat si cine nu, cine trebuie să păraseasca scena politica si cine nu

– Nu va cer să votati intr-un anumit fel ci doar conform constiintei voastre. Oferiti oamenilor legi corecte care sa limiteze abuzurile și excesele

– Opt cereri de avizare in 2 saptamani trimise catre Parlament, ca in cazul meu arată ca acrest sistem este dezechilibrat. Nimeni nu a mai trceut prin aceast avnataore. Nu este ceva normal pentru democratie, pentru statul de drept. 

– Ceea ce se intampla reprezinta un precedent extrem de periculos.

– Nu va cer clementa. 

 

Elena Udrea a ajuns în sala de plen a Camerei Deputaților unde va susține un discurs înainte ca deputații să se pronunțe asupra cererilor DNA de încuviințare a urmăririi penale și a arestării preventive.

Elena Udrea a obţinut acceptul ICCJ de a fi prezentă în Camera Deputaţilor pentru a-și spune punctul de vedere cu privire la acuzațiile care i se aduc în dosarul „Gala Bute”. Conducerea Camerei Deputaților a trimis o scrisoare ministrului de Interne Gabriel Oprea pentru a-l informa despre acest lucru și pentru ca ministerul să dispună măsurile necesare unei astfel de deplasări.

„Biroul permanent a stabilit ca în vederea îndeplinirii procedurii complete să fie trimisă o scrisoare către ministrul Gabriel Oprea, ministru de Interne, întrucât în momentul de față doamna Udrea se găsește în arest la domiciliu și poliția este cea care gestionează această situație. Vom trimite o scrisoare procurorului general referitor la hotărârea respectivă, domnului ministru al Justiției, pentru faptul că a făcut cererea, doamnei Elena Udrea la adresa la care a fost indicată și va fi informat și avocatul doamnei Udrea despre faptul că are loc această audiere. Pentru a fi îndeplinită procedura trebuie realizate actele de citare”, a declarat secretarul Camerei Niculae Mircovici, potrivit romaniatv.net. 

Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat miercuri cele două cereri pe numele Elenei Udrea de urmărire penală și arestare preventivă pentru săvârșirea de noi infracțiuni în dosarul Gala Bute. Decizia finală cu privire la aceste cereri este luată de plenul Camerei, iar votul va fi secret cu bile și se va da fiecare cerere în parte.

Deşi riscă să se întoarcă după gratii, de această dată în dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea este optimistă, spunând că în ultimele zile în dosar ar fi apărut evoluţii favorabile ei. Surse apropiate anchetei susţin că unul dintre denunţători şi-ar fi schimbat declaraţiile care o indicau pe Elena Udrea drept destinatară a şpăgilor din dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea a fost deja arestată preventiv în dosarul „Microsoft”, pe 11 februarie, iar din 17 februarie a fost plasată în arest la domiciliu, conform unei hotărâri a ICCJ.
DNA cere încuviințarea urmăririi penale și arestarea preventivă pentru săvârșirea de către Elena Udrea a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care aceasta avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.

Potrivit referatului întocmit de procurorii anticorupţie, în dosarul „Gala Bute” au apărut noi elemente ce au conturat suspiciunea săvârșirii de către Elena Udrea a altor fapte, care nu erau cunoscute la momentul primei sesizări a Camerei Deputaților.

Unele dintre aceste fapte intră în conținutul infracțiunii de luare de mită pentru care a fost obținut avizul Camerei Deputaților și completează latura obiectivă a acesteia, iar celelalte fapte întrunesc elementele constitutive a două noi infracțiuni de luare de mită, prezentate în detaliu de procurori.

Procurorii arată că infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. cu UAT Cavnic și UAT Borsec a avut loc în anul 2010, când Elena Udrea „a primit în mod indirect, pentru sine și pentru altul, mai multe foloase materiale de la reprezentanții S.C. Termogaz Company S.A., pentru a aproba finanțarea la timp a contractelor de lucrări încheiate de această societate cu mai multe unități administrativ teritoriale în cadrul programului Schi în România”, explică anchetatorii.

Plăţile, în valoare totală de 695.367,06 lei, au fost făcute în două tranşe, la 24.08.2010 și 20.12.2010, către Ştefan Lungu, consilierul personal al ministrului Elena Udrea, „prin intermediul mai multor contracte fictive de achiziție, prin care o societate controlată de intermediar a fost interpusă în raporturile dintre Termogaz Company și furnizorii obișnuiți ai acesteia”. Suma menționată reprezintă 10% din valoarea plăților efectuate de minister către UAT Cavnic și UAT Borsec în contul lucrărilor efectuate de S.C. Termogaz Company S.A, arată procurorii.

Ștefan Lungu a folosit banii astfel obținuți parțial în interes personal, iar parțial, la cererea ministrului Udrea Elena Gabriela, pentru plata unor servicii de publicitate și monitorizare a mediului online de care au beneficiat aceasta și partidul din care făcea parte Elena Udrea, PDL.

 

 

 

 

Cookies