Elena Udrea despre motivarea sentinţei prin care a fost condamnată la închisoare

17 mart. 2021
162 Afișari
Elena Udrea despre motivarea sentinţei prin care a fost condamnată la închisoare

Aberantă şi făcută astfel încât să distragă atenţia de la neconcordanţele din dosar, spune Elena Udrea despre motivarea sentinţei prin care a fost condamnată la închisoare pentru 8 ani în dosarul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Elena Udrea invocă faptul că una dintre faptele pentru care a fost condamnată, spălarea de bani, pe care procurorii spun că ar fi comis-o în 2009, ar fi rezultat în urma unor fapte penale comise ulterior.

 

„Ce treabă au înregistrările dintre Ioana Băsescu şi Giovani, puse acolo de doamana judecător, special ca să atragă atenţia presei şi să distragă atenţia de la lucrul esenţial. Doamna judecător nu explică cum m-a condamnat pentru patru fapte care nu erau prevăzute în lege în 2009. Cum să spui că am spălat bani din 2009 provenite din fapte penale din 2010-2012? Acuzaţiile sunt absurde. Motivarea este despre un abuz inimaginabil pe care Jderu l-a făcut, motiv pentru care o să îi fac o plângere penală şi o sesizare la CSM”, a spus Elena Udrea.

Prezentă în studioul Antena3, unde a fost comentată motivarea, jurnalistul specializat pe justiţie Adina Anghelescu a spus şi ea că există multe semne de întrebare şi că decizia pare a fi bazată în cea mai mare parte pe declaraţii ale unor denunţători, cel mai important fiind fostul soţ al Ioanei Băsescu, Giovanni Francesco.

Elena Udrea a fost condamnată la începutul lunii martie la opt ani de închisoare cu executare pentru infracțiunile pentru care a fost trimisă în judecată de DNA în legătură cu dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Totodată, Ioana Băsescu a fost condamnată la cinci ani de detenție. Sentințele nu sunt definitive.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv, săptămâna trecută, cererea de plasare a Elenei Udrea sub control judiciar, considerând-o ca nefondată.

Cookies