ARHIVA B365

ELENA UDREA,ÎN CĂTUȘE la DNA. FĂRĂ CĂTUȘE la Poliția Capitalei: Nu poți pune CĂTUȘE adevărului.VIDEO

Elena Udrea va fi prezentată miercuri Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

UPDATE 23:03 Ajunsă în arestul Poliției Capitalei Elena Udrea a ieșit din mașină fără a purta cătușele pe care le avea la ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție. Ea a coborât din mașină singură și a închis portiera mașinii lăsând să se vadă că nu avea cătușe la mâini. 

Potrivit Realitatea Tv, această practică se aplică, de regulă, femeilor și persoanelor care nu prezintă un pericol. 

udrea

UPDATE 22:45 Elena Udrea a ieșit zâmbind de la sediul DNA, aceasta purta cătușe la mâini.

„Vă așteptați la altceva? Poți pune cătușe Elenei Udrea, dar nu poți pune cătușe adevărului!”, a declarat Elena Udrea, scoasă în cătușe, de la sediul DNA și dusă în arestul Poliției Capitalei.

udrea

UPDATE 22:20 ELENA UDREA A FOST REȚINUTĂ pentru 24 de ore în DOSARUL MICROSOFT, a declarat avocatul Marius Sebastian Striblea la ieșirea din sediul DNA.

Udrea a început să dea declarații în fața procurorilor în jurul orei 20:00, după ce și-a studiat dosarul mai bine de 8 ore la sediul Direcției Naționale Anticorupție unde a ajuns pe la ora 12:00 declarând: „Cererea avocaților mei de a fi audiată în dosarul Microsoft a fost aprobată de procurori”. În aceeași zi, în jurul orei 11:00 Elena Udrea a fost la Secția 2 de Poliție stând acolo doar câteva minute pentru a-și îndeplini obligațiile în măsura controlului judiciar.

udrea

Elena Udrea a fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei, urmând ca miercuri să fie prezentată judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă în dosarul Microsoft.

Udrea „a fost reținută într-un dosar disjuns din dosarul Microsoft, pentru două presupuse fapte de trafic de influență și o faptă de spălare de bani”, a declarat Marius Sebastian Striblea, avocatul Elenei Udrea.

La sediul DNA au avut loc două confruntări cu Stelian Gheorghe și Alexandru Faur

COMUNICATUL DNA după REȚINEREA Elenei Udrea:

„În completarea comunicatelor 162, 164 din 29 ianuarie 2015 şi 230 din 4 februarie 2015, privind suspiciunea săvârșirii unor fapte de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de licențiere IT, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2015, a inculpatei UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea);

trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);
trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro);

spălare de bani;

Inculpatei UDREA ELENA GABRIELA i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 11 februarie 2015, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Potrivit stiripesurse.ro există mai multe variante după audierea Elenei Udrea la DNA. Astfel, procurorii pot decide daca vor emite o ordonanta de retinere pentru 24 de ore, ceea ce este aproape iminent.

In ipoteza in care Elena Udrea va fi retinuta in aceasta seara, va fi dusa la centrul de retinere si arest preventiv al Politiei Capitalei unde va ramane peste noapte. Miercuri va fi dusa in fata judecatorilor de la ÎCCJ cu propunere de arestare preventiva.

Acolo sunt 4 variante:

1. Acceptarea propunerii de arestare si emiterea unui mandat pentru 30 de zile

2. Acceptarea propunerii de arestare, dar cu arest la domiciliu

3. Controlul judiciar

4. Judecatorii pot respinge propunerea de arestare preventiva.

Jurnalistul Andrei Gheorghe a mers la sediul DNA pentru a dat mai multe cutii cu pizza procurorilor, pentru că „vor avea o zi lungă”. Procurorii au refuzat, însă, cutiile cu pizza. 

UPDATE. Elena Udrea a ajuns la sediul DNA. „Cererea avocaților mei de a fi audiată în dosarul Microsoft a fost aprobată de procurori”, a declarat Elena Udrea.

Mai multe persoane s-au adunat în fața sediului DNA. Oamenii au pancarte cu mesaje ca „Băsescu e aici?”, „Băsiștii la pușcărie”, „Hoața la pușcărie!”.

UPDATE. Avocatul Elenei Udrea a dat, la ora 11:45, declarații jurnaliștilor.

„Niciodată apărarea nu va face speculații. Toate apărările, cererile le vom face în fața instanței. Vrem echilibru atât din partea presei, cât și din partea justiției. Să ne înțelegeți că acest semn este mesajul de echilibru pe care vreau să-l transmit. Solicitarea de audiere la DNA a fost făcută de noi vineri. Apreciez echilibrul procurorilor care au dau curs solicitării noastre.”, a declarat avocatul Elenei Udrea.

Elena Udrea a stat doar câteva minute în secția de Poliție. „Ne vedem la 12 la DNA.”, a declarat Elena Udrea.

UPDATE. Elena Udrea a ajuns la Secția 2 de Poliție în jurul orei 11. Elena Udrea a venit de ficare dată la Secţia 2 de Poliţia, aşa cum cere controlul judiciar.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că după publicarea în Monitorul Oficial a celor şase hotărâri ale Camerei Deputaţilor privind aprobarea cererilor de urmărire penală şi de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, procurorii au citat-o să se prezinte marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarele Gala Bute şi Microsoft.

Potrivit surselor citate, Elena Udrea ar trebui să se prezinte la DNA în jurul orei 11.00.

Tot marţi, Elena Udrea este aşteptată la Secţia 2 de Poliţie, potrivit programului stabilit în cadrul controlului judiciar. 

Camera Deputaţilor a dat luni şase voturi distincte, cu bile, pentru solicitările justiţiei în privinţa Elenei Udrea, toate cererile fiind aprobate.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, marţi, de la Camera Deputaţilor, două avize pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, unul în dosarul „Gala Bute” şi celălalt în dosarul Microsoft.

În dosarul „Gala Bute”, avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea şi pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât şi încuviinţarea arestării preventive.

În aceeaşi cauză, DNA ceruse luni aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru infracţiunile de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Comisia juridică a avizat favorabil, miercuri, solicitarea DNA.

În dosarul Microsoft, DNA a cerut, marţi, aviz pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru trei fapte de trafic de influenţă – două în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, respectiv legate de derularea contractului e-România -, spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, precum şi încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului PMP pentru aceste infracţiuni.

De asemenea, în dosarul Microsoft, procurorii au solicitat aviz pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar, luată în cazul Elenei Udrea în 29 ianuarie, cu arestarea preventivă, pentru faptele de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, pentru care este deja urmărită penal. Anchetatorii susţin că Udrea a încălcat condiţiile controlului judiciar când a făcut afirmaţii publice cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse, motiv pentru care se impune arestarea ei.

Elena Udrea a fost denunţată la DNA de omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat în dosarul Microsoft, de la care Udrea ar fi pretins şi primit 500.000 de euro „pentru a-i rezolva problemele din justiţie”, se arată în referatul prin care procurorii cer arestarea deputatului PMP.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button