Elena Udrea: Predoiu și Gorghiu au probleme cu legea. Victor Ponta merită ce i se întâmplă

de:
08 iun. 2015
1 afișări
Elena Udrea: Predoiu și Gorghiu au probleme cu legea. Victor Ponta merită ce i se întâmplă

UPDATE „Dacă eu sunt vinovată în dosarul Gala Bute, cu siguranță este vinovat și Cătălin Predoiu”, a declarat Elena Udrea. Fostul ministru a declarat că și Alina Gorghiu are probleme cu legea pe care trebuie să le explice. 

Reamintim că, numele lui Cătălin Predoiu și al lui Gheorghe Ialomițianu apar într-un raport al Corpului de Control din 27 martie 2015, privind Dosarul Gala Bute. Cei doi și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu în anul 2011, când au semnat nota de fundamentare pentru proiectul de hotârâre a Guvernului privind aprobarea „Programului anual de marketing și promovare turistică și a Programului anual de dezvoltare a destinațiilor, formelor și produselor turistice”.

Cătălin Predoiu și Gheorghe Ialomițianu, cercetați într-un dosar disjuns din DOSARUL GALA BUTE

Despre cazul lui Victor Ponta, Elena Udrea a declarat că „este ceea ce merită și ce era normal să se întâmple așa”.

„Se poate crea o premisă periculoasă, aș putea fi considerată vinovată, mai vinovată decât ei (n.r – martorii), și-au recunoscut faptele și au măsuri preventive mai ușoare sau deloc. Păstrarea unei diferențe permanent este echivalentă cu o opinie formată cum că Elena Udrea este vinovată. Sunt doar două declarații care nu se coroborează cu nimic”, a spus Udrea.

Fostul ministru Elena Udrea s-a prezentat luni la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde este programat un nou termen în dosarul „Gala Bute”, potrivit romaniatv.net.

La proces, care va începe la ora 13:00, magistrații vor decide dacă se impune modificarea măsurilor preventive în cazul inculpaților din acest dosar, Elena Udrea fiind judecată în arest la domiciliu.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

Cookies