Elena Udrea: „Cer Parlamentului să voteze în favoarea încuviințării cererii DNA”

de:
02 feb. 2015
0 Afișari
Elena Udrea:

„Dacă aceasta este o vina, atunci recunosc că sunt vinovată că am vrut ce au vrut milioane de români în 2010-2011: să-l vedem pe marele campion Lucian Bute boxând acasă, în România. A fost o oportunitate de promovare a României folosind imaginea unui mare sportiv român. MDRT a cumpărat publicitate în cadrul acestei Gale, pentru ca brandul turistic să fie văzut de sute de milioane de oameni în toată lumea. Dacă există nereguli în cheltuirea banilor plătiți de minister, acestea sunt la organizatori.

Sunt acuzată că, prin implicarea institutiei, am urmarit „beneficii electorale”. Pe de o parte, în 2011 nu erau alegeri. Pe de altă parte, pe logica asta, orice politician care inaugurează o școală sau un drum trebuie acuzat că vrea să obțină „beneficii electorale”.

Perchezițiile de astăzi, la 4 ani și jumătate de la Gala Bute, sunt inutile procedural și sunt, de fapt, dovada urmărilor dezvăluirilor pe care le-am făcut vineri despre generalul SRI, Florian Coldea. Vor să mă decredibilizeze, îngropându-mă în dosare. Voi continua însă să spun ceea ce stiu despre omul care vrea sa controleze România prin folosirea secretelor tuturor, generalul Coldea de la SRI.

Nu vreau ca Parlamentul să facă zid în fața Justiției, așa că le cer tuturor să voteze în favoarea încuviințării cererii DNA. Îmi voi dovedi nevinovăția în Justiție.”, este mesajul postat de Elena Udrea pe pagina de Facebook.

Procurorii DNA au descins, luni dimineaţă, în Bucureşti şi alte 4 judeţe, la mai multe adrese, pentru a efectua cercetări în dosarul „Gala Bute”. Descinderile au avut loc şi la domiciliul lui Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, dar şi la casa lui Ştefan Lungu, fostul consilier de imagine al Elenei Udrea.

Procurorii DNA au cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea. Acuzaţiile care i se aduc Elenei Udrea sunt de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Prejudiciul în acest caz se ridică la peste 8,1 milioane lei, fonduri publice care ar fi fost utilizate într-o modalitate interzisă de lege. Procurorii DNA au cerut aviz şi pentru începerea urmăririi penale a senatorului Ion Ariton, care a fost respinsă de Senat din motive tehnice.

Elena Udrea a fost adusă, joi, cu mandat la DNA. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani (în forma dobândirii/utilizării de bunuri cunoscând că provin din infracțiuni) şi fals în declaraţii de avere. Elena Udrea ar fi știut de banii primiți de Cocoș în afacerea Microsoft. 

Cookies