ARHIVA B365

Elena Udrea, audiată în DOSARUL GALA BUTE. Fostul ministru a plâns în sala de judecată UPDATE

UPDATE Elena Udrea le-a declarat judecătorilor, plângând, că Ana Maria Topoliceanu, unul dintre denunţătorii din dosarul Gala Bute, a fost singurul om pe care l-a susţinut într-o funcţie publică.

„Pe Ana Maria Topoliceanu o cunosc de 17 ani. Nu am primit bani de la ea. A fost singurul om pe care l-am susţinut într-o funcţie publică. Am cunoscut-o, fiind ambele avocate, am fost extrem de apropiate până în vara anului 2012, însă relaţia s-a răcit de atunci”, a declarat Elena Udrea judecătorilor de la instanţa supremă.

„Când am fost numită ministru, Ana Maria Topoliceanu m-a rugat să o susţin pentru a ocupa o funcţie publică. Pe de o parte, în virtutea relaţiei pe care o aveam, pentru că şi ea muncise în campania mea din anul 2008 şi pentru că îşi dorea foarte mult să intre în politică, punându-se chiar problema să candideze în 2012. Nu s-a mai întâmplat. Tot ce am putut să fac a fost să o iau consilier. Deşi, poate că partidul nu ar fi refuzat să o susţin pentru altă funcţie. A lucrat alături de mine şi în 2008, iar când am devenit ministru, am avut o discuţie destul de dură, în care mi-a reproşat că puteam să fac mai mult pentru ea şi nu am făcut. După acea discuţie am numit-o director al Companiei Naţionale de Investiţii. Consider că a fost un director bun”, a mai spus Elena Udrea.

UPDATE DOSAR GALA BUTE. Elena Udrea a plâns în sala de judecată atunci când a vorbit despre Anamaria Topoliceanu şi relaţia pe care acestea o au de aproape 17 ani, încă de când cele două erau avocate în Baroul Bucureşti. 

Elena Udrea a fost trimisa in judecata in dosarul Gala Bute pe 21 aprilie 2015, fiind acuzata de trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa de folosire de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

DOSAR GALA BUTE. In dosar au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu – administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Stefan Lungu – fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia – fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu – fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga – administratorul unei firme.

DOSAR GALA BUTE. Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, si anume Stefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia si Tudor Breazu, au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care il conducea.

Sursa: Hotnews


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button