Elena Udrea, dusă cu duba la DNA. Noi audieri în dosarul Gala Bute.Posibilă confruntare Udrea-Ariton

de:
27 feb. 2015
0 Afișari
Elena Udrea, dusă cu duba la DNA. Noi audieri în dosarul Gala Bute.Posibilă confruntare Udrea-Ariton

UPDATE: Şi Rudel Obreja a fost adus la DNA. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box este arestat preventiv în dosarul „Gala Bute”.

Audierile în dosarul Gala Bute vor începe în jurul orei 10.00. Elena Udrea a fost luată din arestul central şi a fost dusă cu duba la sediul DNA. Fostul ministru a ajuns deja la DNA, unde va participa la audierile în dosarul Gala Bute. Potrivit Realitatea TV, ar putea fi posibilă o confruntare între Elena Udrea şi fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, cercetat sub control judiciar în acelaşi dosar. Fostul ministru al Economiei a fost citat să se prezinte la audieri.

Udrea este suspectată de trei infracţiuni de luare de mită şi una de abuz în serviciu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) vor să dovedească vinovăţia Elenei Udrea în dosarul Gala Bute şi au cerut Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) programul Elenei Udrea în octombrie 2010, când se pare că ar fi primit o geantă cu 900.000 de euro chiar în biroul său de la minister. Procurorii DNA au cerut Ministerului Dezvoltării şi imaginile de pe camerele de supraveghere şi registrele cu persoanele care au intrat în minister în ziua în care se presupune că Elena Udrea a luat mită 900.000 de mii de euro într-o geantă neagră de voiaj.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile în dosarul „Gala Bute”. Decizia instanţei supreme nu este definivă, putând fi atacată de avocaţii fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Cookies